A munkahelyünket szeretjük, de a munkakörünket nem! Mit tehetünk?

Biztosan vagyunk úgy páran, hogy alapjáraton szeretjük a munkahelyünket, de a munkakörünket nem. Elég szerencsétlen kombináció ez, hiszen, ha mindkettőt utálnánk, akkor egyenesúton mondanánk fel, és nem lenne min gondolkodni. Adott az alábbi szituáció: szeretjük a vállalatot, a kollégákkal is jól kijövünk, de a munkakört nem sikerült megkedvelnünk, nem érezzük magunkénak a munkát. Mit tehetünk ilyenkor?

  • Amennyiben multinacionális vállalatról beszélünk, úgy viszonylag könnyebb helyzetben lehetünk, mert kérhetjük áthelyezésünket egy másik részlegre, ahol kibontakoztathatjuk tehetségünket, s ami közelebb áll hozzánk. Ehhez azonban a vezetőséghez kell fordulnunk. Jól gondoljuk meg, hogy mit mondunk.
  • Mondjuk el azt, hogy szeretnénk a vállalatnál maradni, de jelenlegi munkakörünket nem érezzük magunkának, s más területen jobban tudnánk kamatoztatni képességeinket. Hiszen a cégnek is a legfontosabb célja a hatékony munkavégzés, s ezzel együtt nekünk is az a célunk, hogy munkánkkal hozzájáruljunk a vállalat sikeréhez. Ezt úgy tudjuk a legjobban elérni, ha olyan szakterületen dolgozunk, amelyet szeretünk is egyben.
  • Kis vagy közepes vállalatnál dolgozunk? Ebben az esetben a helyzetünk egy kicsit nehezebb! Az ilyen típusú vállalkozásoknál nincs olyan sok, vagy egyáltalán nincs részleg, ahová át tudnánk menni. Ha valóban így áll a helyzet, akkor érdemes lehet elgondolkodni a felmondáson. Hiába szeretjük a céget, és vele együtt a munkatársakat, ha munka területén nem jöttek be a számításaink, akkor megette a fene az egészet.

Akkor vagyunk egyben, ha minden passzol, tehát szeretjük a munkánkat, a munkatársainkat, és mindezzel együtt a céget is. Ha a 3-ból hiányzik akár 1 tényező is, ennek hatását megérezzük!

További cikkek