Egészségesen jobban megy a munka

Rohanó világunkban nem figyelünk magunkra eléggé! Mindez egészségi állapotunkra is vonatkozik. Nem is vesszük észre, és máris kimarad a reggeli, és azon kapjuk magunkat, hogy az ebédnél van az első étkezésünk. Ha nem figyelünk magunkra, és étkezésünkre, bioritmusunk könnyedén felborulhat, ennek hatására a közérzetünk is rossz, hatékonyságunk munka szempontjából alacsonynak mondható. Mit tehetünk azért, hogy egészségesebben étkezzünk?

  • Alakítsunk ki egy napirendet, amelyben meghatározzuk, hogy mikor reggelizünk, esetleg egy tízórait is be lehet iktatni, ha van időnk. Az ebédnek és vacsorának is tűzzünk ki egy időpontot. Nem kell percre pontosan kőbe vésni ezeket az időpontokat, de próbáljunk meg időben étkezni. Természetesen előfordulhatnak olyan időszakok, amikor valóban nincs időnk enni, de ilyenkor is gondoskodjunk arról, hogy legalább legyen nálunk pár falat.
  • Étkezzünk tudatosan! Amennyiben egy mód van rá, felejtsük el a gyorséttermeket. Néha jól esik az embernek, de a rendszeres gyorsételek fogyasztása káros az egészségnek!
  • Figyeljünk arra, hogy minél több zöldséget, és gyümölcsöt vigyünk be szervezetünkbe. Fontos a vitaminellátottság, különösen a téli időszakban!
  • Tervezzük meg, és alakítsunk ki gyümölcsnapot, amikor jobbára csak gyümölcsöket fogyasztunk!

Tudatossággal, és egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük a különböző betegségeket, gyomorbántalmakat, és mind tudjuk: Egészségesen mindent egyszerűbben el tudunk intézni!

További cikkek