Tehetünk annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk!

Kevés szó esik egészségünk megőrzéséről, ezért kell beszélnünk róla. Sokféleképpen támogathatjuk egészségünket: Odafigyelünk, hogy tudatosan étkezzünk, vagy rendszeresen lejárunk kondizni. Amennyiben nem szeretjük a kondi/ fittness termeket, akkor kedvenc sportunkat is űzhetjük. Eljárhatunk úszni, vagy kosarazni is. Mindezekre időt kell szakítanunk, így ki kell alakítanunk saját napirendünket. Vannak olyan időközök, amikor óriási a hajtás a vállalatnál, így esélyünk sincs betartani napirendünket. Ráadásul, ha későn végzünk, a család is vár minket odahaza! Mit tegyünk ilyen esetben, ha nincs időnk sportolni, de szeretnénk megőrizni egészségünket?

  • Mennyire könnyű bepattanni az autonkba, és elkocsikázni a munkahelyre. Egy időre felejtsük el a kocsit, és üljünk biciklire. Természetesen ez függ az időjárástól, és attól is, hogy milyen messze lakunk a munkahelyünktől. Ha nincs nagy távolság, akkor nyugodtan éljünk a lehetőséggel. Ezzel nemcsak egészségünk megóvásához járulunk hozzá, de pénztárcánk is hálás lesz érte, hiszen a benzin eléggé drága. Külföldön az északi országokban, különösen Hollandiban és Dániában elterjedt a biciklikultúra, olyannyira, hogy a biciklisek sokesetben elsőbbséget élveznek az autósoknál is!
  • A gyaloglás szintén jót tesz egészségünknek. Mérjük fel, hogy milyen messze lakunk a cégtől. Fél órás séta egészen felfrissíthet bennünket. Különben is, akik sokat gyalogolnak, tovább élnek!

Figyeljünk jobban egészségünkre, mert ha elhanyagoljuk testünket, és lelkünket, akkor szembe kell néznünk az egészségügyi problémákkal!

További cikkek