Álláspályázatokról általában

Nem sokszor beszélünk erről, de fontos az is, hogyan küldjük el jelentkezésünket egy vállalathoz! A fontos az, hogy legyünk mindig lényegre törőek, és csak a lényeget közöljük. Ügyeljünk arra, hogy a levél tárgyához írjuk be azt, amit a hirdetésben megadnak. Hogyan is írjunk meg egy pályázati levelet?

„Tisztelt Hölgyem! /Uram! Ezúton szeretnék jelentkezni a meghirdetett pozícióra, amelyről az xy oldalról szereztem tudomást! Mellékletként csatolom önéletrajzomat!” Tisztelettel: xy.

Bőven elegendő, ha ennyit írunk az e-mailbe! Ugyanakkor figyeljünk arra, hogy minden fontos dokumentumot csatoljunk az e-mailhez! Vannak olyan vállalatok, amelyek nemcsak önéletrajzot, hanem motivációs levelet is kérhetnek tőlünk! A motivációs levélben kifejthetjük, hogy miért mi lennénk a legalkalmasabbak a meghirdetett pozícióra! Az önéletrajzba is közöljünk minden olyan fontos információt, amely lényeges a munka szempontjából!

Ne tétovázzunk, ha állást keresünk! Amennyiben találtunk egy álláslehetőséget, azonnal pályázzuk meg! Adjuk be minéltöbb helyre azért, hogy tudjunk választani a lehetőségek közül! Álláshirdetéseket leggyorsabban az interneten találhatunk, de az újságok hasábjain is olvashatunk hirdetéseket!

További cikkek