Az alábbi módokon kereshetünk állást!

Az álláskeresésre mindig egyfajta kihívásként tekintünk. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, hogy munkára tegyünk szert? Csekkoljuk le az alábbi listát:

Kapcsolatok: Kapcsolati úton mindent egyszerűbb elintézni. Ha vannak kapcsolataink, akkor hamarabb találhatunk munkát. Éppen munkát keresünk? Ne vesztegessük az időt, kérdezzünk körbe ismerőseinknél, barátainknál, hátha tudnak segíteni abban, hogy el tudjunk helyezkedni.

Állásportálok a neten: Sajnos előfordulhat, hogy az ismeretségi körünk nem tud rajtunk segíteni, mert nincs üresedés a vállalatnál! Ilyenkor a legegyszerűbb, és leggyorsabb módja az álláskeresésnek, hogy felkeresünk különböző állásportálokat a világhálón. Iratkozzunk fel az oldalak hírleveleire, így az elsők között lehetünk, akik értesülnek a legfrissebb lehetőségekről. Az állásportálokon nagyon egyszerű álláshirdetésre bukkanni. A legtöbb esetben az ajánlatok különböző kategóriákba vannak sorolva, így használhatunk szűrőket, amelyek lényegesen megkönnyítik a keresést.

Újsághirdetések: Amennyiben a jól bevált módszernél maradnánk, akkor lapozzuk fel az újságokat, és keressünk bennük álláslehetőséget. Azonban az interneten jóval hamarabb találhatunk ajánlatokat, mint az újságok hasábjain.

Állásbörzék: Ezekre kevesebbet gondolunk, amikor munkát keresünk, de az állásbörzék remek lehetőségeket tartogathatnak számunkra. A nagyszabású rendezvény keretében számos vállalat sorakozik fel, és lehet náluk érdeklődni akár munkalehetőségekről is. Az állásbörzén a cégek tippeket adhatnak arra, hogyan is lehet elnyerni egy jó pozíciót, és karriertippeket is nyújthatnak, mire kell figyelni önéletrajírásakor stb. Sőt, akár próbainterjún is részt lehet venni. Az állásbörzén érdemes kihasználni a lehetőségeket. Oda kell menni a standokhoz, és érdeklődni kell a vállalatokról. A HVG állásbörze március 11-12-én tart nyitva, amelyen részt lehet venni!

További cikkek