Monoton vagy kreatív munka?

Mindannyian szeretünk jól teljesíteni a szakmai életben. Ehhez persze tisztában kell lennünk azzal, hogy mire vagyunk képesek, melyek az erősségeink, és gyengeségeink. Lehetnek olyan szituációk, amikor válaszút elé kerülhetünk. Felajánlhatnak nekünk egy olyan munkakört is, amelyben még soha nem próbáltuk ki magunkat, viszont meglepően jó fizetést adhatnak nekünk. Egy másik helyzet: Olyan állásajánlatot is kaphatunk, amely nem fizet annyira jól, de a szakterületen már van tapasztalatunk.

Alapvetően két típusra oszthatjuk a munkát. Vannak a kreativitást igénylő munkakörök, mint a marketing, de vannak monotonitást igénylő munkák is: ezek közé tartozik az értékesítés, vagy a recepciós munkakör. Természetesen számos más lehetőséget is felkínálhatnak számunkra, mindezek csak példaként lettek felhozva. Kellő önismeret szükséges ahhoz, hogy dönteni tudjunk jövőnket illetően. Mennyire vagyunk kreatívak, mennyire bírjuk a stresszt, ha egy vállalat új ötletet szeretne, tőlünk stb. Mennyire szeretünk új ötleteken agyalni, csapatban dolgozni, és mindezt megosztani kollégáinkkal. Számos munkakör viszont biztonságot nyújthat számunkra, nem érhet minket meglepetés, mindennap ugyanazokat a feladatokat kell ellátnunk.

A monotonitást igénylő munkáknál az a hátrány, hogy gyakran megfigyelhető a dolgozóknál a kiégés. Ilyenkor el kell gondolkodni, hogy valóban képesek vagyunk-e hosszútávon az adott pozícióban dolgozni, vagy keresünk magunknak másik állást.

Mi lehet az oka a kiégésnek? Mivel monoton munkáról beszélünk, a vezetők nem mindig vesződnek azzal, hogy megdicsérjék alkalmazottaikat. Ilyen esetben azt érezhetjük, hogy szinte bármit csinálhatunk, akkor sem szólnak ránk. Olyanok vagyunk, mint egy robotok, bemegyünk dolgozni, elvégezzük a munkát, majd megyünk haza. Másik ok a következő lehet: Mindenki szeretne fejlődni, egy idő után jól esne az embernek az előléptetés. A monotonitást igénylő munkáknál a legtöbb esetben nincs előrelépési lehetőség. A kiégéshez sorolható még a fizetésemelés hiánya. Szintén csak az előléptetéshez tudok visszamenni, nagyon egyszerű a képlet: nincs előrelépés, nincs fizetésemelés. Ha van is, csak annyi, amennyit a törvény előír minden évben. Ez semmiképp nem motivál senkit sem.

Legyen szó bármilyen munkáról, az a fontos hogy szeressük, és legyen értelme, amit csinálunk, és mindennap dolgozzunk azon, hogy ne égjünk ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük