Kreatív, vagy monoton munkakör? Mi döntünk!

Amikor új munka után nézünk, arról is döntenünk kell, hogy kreatív munkát akarunk végezni a közeljövőben, vagy inkább jobban bírjuk a monotonitást. Személyiségünk is nagyban meghatározza azt, hogy milyen típusú munkában vagyunk jók.

Vannak, akik egyszerűen nem bírják a kötöttségeket, és egyszerűen „megőrülnek”, ha monoton munkát kell végezniük. Számukra csak a kreatív munkakörök jöhetnek számításba, ahol akár naponta új feladatokat kell megoldaniuk. A kreatív munkákra jellemző a csapatban történő gondolkodás, és a legtöbb esetben jól kell beszélni idegen nyelven is. A kreatív munkákat leginkább az extrovertált személyek töltik be. Milyen pozíciók jöhetnek itt számításba? Reklámügynökségeknél, rádiónál, televíziónál el lehet helyezkedni, ha kellőképpen magabiztosak vagyunk, és jó a beszélőkénk. Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a média világa igencsak telítetté vált, így nem árt, ha rendelkezünk kapcsolatokkal, mert ezeknek köszönhetően könnyebben el tudunk helyezkedni!

Beszélhetünk monoton munkakörökről is, hiszen vannak olyan munkavállalók is, akik ebben teljesednek ki. Számukra fontos a biztonság, valamint nem szeretnek új feladatokat megoldani. Arra törekednek, hogy a munkájuk maradéktalanul el legyen végezve. A monoton állásokat leginkább az introvertált személyek töltik be, akik nem szeretnek „szerepelni”. A legtöbbjük nem is igényli az új feladatok megoldását. A monoton munkakörök közé az alábbiak tartoznak: könyvelő, raktáros, pénztáros, segédmunkák, felszolgáló stb.

Ma már számos munkakör közül választhatunk, de gondoljuk át jól döntésünket, mert utólag ugyan tudunk változtatni, de elölről kell kezdeni a munkakeresést, ami megint időt vehet igénybe! Ha döntésre jutottunk, akkor adjuk be jelentkezésünket egy vállalathoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük