Legyünk tisztában azzal, mit szeretnénk csinálni a jövőben

Mialatt állást keresünk, azzal is tisztában kell lennünk, hogy hosszútávon mit szeretnénk csinálni. Akkor érdemes beadni önéletrajzunkat egy vállalathoz, ha már tudjuk mihez is szeretnénk kezdeni, máskülönben csak az időnket vesztegetjük, ha feleslegesen elmegyünk különböző interjúkra, és nem vesszük komolyan a jelentkezést. Milyen szempontokat kell letisztázni magunkban?

  • Fizikai, vagy szellemi munkát szeretnénk végezni. Mindkettőnek megvannak az előnyei, és a hátrányai, mindezt nekünk kell tudni, melyikben tudnánk jobban kibontakozni!
  • Arról is döntést kell hoznunk, hogy a továbbiakban jelenlegi szakmánkban szeretnénk dolgozni, vagy kipróbálnánk magunkat egy teljesen új területen. Járt utat a járatlanért ne hagyjuk el- tartja a mondás. Ha változásra vágyunk, és ki szeretnénk magunkat próbálni egy új szakmában, akkor válasszuk ezt a lehetőséget.
  • Kis vagy középvállalkozásnál, vagy multinacionális vállalatnál dolgozzunk inkább? Fontos, hogy milyen pozícióba fogunk kerülni, mert bérezésünket ez nagyban meg fogja határozni.
  • Csapatban, vagy inkább egyedül vagyunk hatékonyabbak? Ezt a kérdést is le kell tisztázni, és erre is csak mi tudunk válaszolni.
  • Olyan cégnél szeretnénk majd dolgozni, amely munkánkért cserébe extra juttatást is ad a fizetésen felül? Ha a válasz igen, akkor keressünk olyan álláslehetőséget, amelyben egy vállalat felkínálja számunkra a plusz juttatást.
  • Helyben helyezkedjünk el, vagy vállaljuk az utazást, ha felvesznek minket?

Észrevehetjük, hogy megannyi kérdés merülhet fel bennünk, amikor új munkát keresünk. Mindezeket tisztázzuk le, és csak utána adjuk be álláspályázatunkat a cégekhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük