Pár hasznos tipp a videó interjúhoz

Aki most az állás kereső piacán van, tudja és látja, hogy egyre kevesebb állást kínálnak a portálok, azonban akik igen, azok videó interjún szeretnének minket kicsit jobban megismerni. Ehhez az alkalomhoz hozunk pár tippet és jó tanácsot, amivel ebben a nehéz helyzetben is sikeresen tudod venni az akadályt.

A legfontosabb első tanács, hogy ne készülj máshogy, mint ha egy normális interjúra mennél. Ügyelj a megjelenésre, az öltözetedre. Mivel most online fog zajlani az interjú, így azt sem árt, ha a kamera a lehető legjobb szögben lát téged.

A megfelelő kamera beállítás mellett fontos, hogy a mögötted lévő terep is rendezett és igényes legyen. Ne legyenek szétdobálva a ruhák és ne sétáljon el a háttérben egyik ismerősünk se. Nyugodt és csöndes helyen indítsuk el az interjút.

Gyakoroljunk interjú előtt. Kérjük meg akár ismerősünket, hogy szimulálni tudjuk az interjús viszonyokat. Tegyen fel kérdéseket, és mi arra válaszoljunk úgy, mint ha egy HR-esnek mondanánk.

Testtartásunkra figyeljünk oda és mindig mosolyogjunk. A HR-es kolléga most csak a szemére tud hagyatkozni. Ha egy mosolygós, életvidám határozott ember köszön vissza rá, akkor nagyobb eséllyel indulunk a megpályázott pozícióra.

Ne vágjunk egymás szavába. Az élő beszéd folyamén könnyebb érzékelni azt, hogy ki mikor zárja le a mondandóját. Videó hívásban azonban a csúsztatott adás miatt ez problémát jelenthet. Legyünk mindig türelmesek és ne siessünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük