A hatékonyságot így érhetjük el a legegyszerűbben!

Munka szempontjából a legfontosabb, hogy hatékonyan dolgozzunk. Ez érthető, hiszen ezért kapjuk a fizetésünket. Hogyan érhetjük el legjobban a hatékonyságot? Csekkoljuk át az alábbi listát!

  • Sportoljunk rendszeresen, mert a mozgás jót tesz számunkra. Mind testileg, és lelkileg is felfrissülhetünk, ráadásul a szellemi teljesítményünk is javul. A rendszeres sporthoz érdemes olyan mozgásformát választani, amelyet szeretünk is csinálni. Annak nincs semmi értelme, hogy pl. elmegyünk úszni, és az első 15 perc után egyfolytában az órát bámuljuk, hogy mikor telik le a kitűzött 1 óra hossz!
  • Figyeljünk oda étkezésünkre is, mert ez is befolyásoló hatással van a munkavégzés hatékonyságára. Ha nem viszünk rendszert az étkezésbe, akkor nemcsak a hatékonyság, hanem az egészség is romolhat. A rendszertelen étkezés következtében gyomrunk könnyedén összeszűkülhet, emellé fejfájás is társulhat, könnyebben kifáradunk. Rohanó életmódunknak köszönhetően nem mindig tudunk ugyanabban az időpontban étkezni, de figyeljünk arra, hogy naponta legalább háromszor étkezzünk.
  • Napközben számos inger ér bennünket, amelyeket valamikor fel kell tudnunk dolgozni. Leginkább éjszaka, alvás közben kell ezt megtennünk. Sokszor szoktuk ezt hallani: „Aludjunk gyorsan sokat!” Ha lehetséges, maradjunk inkább a pihentető alvásnál. Muszáj legalább 8 órát aludnunk, hogy teljesíteni tudjuk a ránk váró feladatokat, és kihívásokat a munkahelyen! Alvási szokásunkba is vigyünk egy rendszert. Lehetőleg ugyanabban az időpontban feküdjünk le, inkább 23.00 előtt, s így van esélyünk arra, hogy másnap kipihenten ébredjünk. Az a legfontosabb, hogy alvás előtt akármennyire is nehezünkre esik, de ürítsük ki elménket, és ne agyaljunk semmin!

Figyeljünk oda erre a három szükségletre, mert nemcsak a hatékonyságunkat, de egészségi állapotunkat is nagyban befolyásolja!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük