Pár jó tanács, amelyet fogadjunk meg interjú előtt II.

Bizonyára te is azt szeretnéd, hogy sikeresen teljesítsd az állásinterjú kihívásait, mert úgy egyenes úton léphetsz be a munkaerőpiacra. Korábban már említettünk pár jó tanácsot, amelyet érdemes megfogadni, ha interjúra készülsz. Most adunk még + tippeket annak érdekében, hogy zökkenőmentesen győzd le az állásinterjút!

  • Érdemes a helyszínre érkezni legalább 30 perccel korábban. Ha elkésünk, az nem vet ránk jó fényt. Tervezd meg az utat, ha pontosan nem tudod, hová is kell menni. Nehezítheti a helyzetet, ha tömegközlekedéssel kell eljutnod a célállomáshoz. Nem tudod pontosan, hogy hol található a vállalat? Hívd fel nyugodtan a HR-est, és kérj tőle információt! Ezt követően nézz utána a menetrendnek, majd annak is, hogy busszal, metróval, vagy villamossal kell eljutnod az interjú helyszínére.
  • Amikor megérkezel a céghez, menj oda a recepcióshoz. Köszönj illedelmesen, mutatkozz be, majd közöld látogatásod okát. Mondd el neki, hogy beszéltél az illetékessel állásinterjú ügyében.
  • Ameddig várakozol, készíts elő minden olyan fontos dokumentumot, amelyekre szükséged lehet az interjún! Mire kell itt gondolni? Önéletrajz, motivációs levél, diploma, és nyelvvizsga.
  • Ha többen is érkeztek állásinterjúra, nyugodtan beszélgess a többiekkel. Remek lehetőség, hogy elvond a figyelmedet a várakozásról, ráadásul megismerheted „versenytársaidat”.
  • Végezetül ellenőrizd le még egyszer, hogy megvan-e minden dokumentumod, ami kellhet az állásinterjún!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük