Több száz dolgozót bocsát el a Tungsram

Az év eleje óta zajlik a csődeljárás  és hamarosan elindul a felszámolási eljárás is a Tungsramnál. A folyamat azzal jár együtt, hogy sok dolgozótól megválnak. A cég tovább szeretné folytatni tevékenységét, egyelőre tárgyalások folynak a megoldásról.

Az elutasított csődegyezségi ajánlat miatt felszámolási eljárás indul  a Tungsramnál, a társaság azonban folytatja a gyártást, de bejelentette 750 ember csoportos létszámleépítését – tájékoztatta a cég az MTI-t. A tavasszal elrendelt csődeljárásban meghatározott hat hónapos határidő november közepén fog lejárni, azonban hétfőn az EXIM Bank elutasította a Tungsram másodszori csődegyezségi ajánlatát. Ezzel pedig megkezdődik a cég felszámolása, amit a bíróság rendelt el.

A vállalat a felszámolás alatt is tovább folytathatja a működését, azonban ma 750 ember csoportos elbocsátását jelentették be az illetékes kormányhivataloknál. A Tungsram képviselői és a jelen lévő hitelezők is „megdöbbenve fogadták”, hogy az EXIM Bank nemmel szavazott, és így „lehetetlenné tette a csődegyezség létrejöttét” a hétfői, második csődegyezségi tárgyaláson, amelyen a vállalat átdolgozott csődegyezségi javaslatot nyújtott be. Az EXIM Bank igen szavazata nélkül érvényes egyezség nem jöhetett létre, annak ellenére, hogy az első csődegyezségi tárgyaláson a nem biztosított hitelezők többsége megszavazta a Tungsram törlesztési javaslatát – írta a cég közleményében.

Kiemelték, hogy a jogi osztály továbbra is azon dolgozik, hogy a szükséges dokumentumokat eljuttassa a bírósághoz, ahol felszámolóbiztost jelölnek ki, akinek feladata többek között a vállalat vagyonának értékesítése. A Tungsram menedzsmentje teljes mértékben együtt kíván működni a felszámolóbiztossal is, addig a csődeljárás során kijelölt vagyonfelügyelő felügyelete alatt működik a cég. A vállalat célja továbbra is az, hogy egyezséget sikerüljön kötni a hitelezőkkel és kilábaljon a felszámolásból. A Tungsram szándékai szerint tovább folytatja működését, megrendeléseket vesz fel vevőitől és fizeti azokat a beszállítókat, amelyek az értékesítéshez szükséges anyagokat, szolgáltatásokat nyújtják.

Forrás: penzcentrum.hu

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük