Óriási munkaerőhiány az építőiparban

Az  Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége még ebben az évben nagyszabású kampányt indít, hogy hazatérésre buzdítsa a külföldön dolgozó építőipari munkásokat. Nagy ugyanis a baj, volt olyan vállalkozó, akinek másfél évébe telt, hogy egy egyedi ajtót legyártasson és beépíttessen – olvasható a  Népszavában.

Azt még konkrétan nem tudni, hogy mivel lehetne hazacsábítani a munkaerőt.  A jól működő építőipari cégek ma nettó 300 ezer forint körüli bért kínálnak a szakmunkásoknak, ami arra elegendő csak, hogy már nem mennek többen külföldre, mint ahányan hazatérnek. Az ágazatba az elmúlt három évben 70 ezer új dolgozó érkezett, nagy részük képzetlen, és nincs hozzászokva az építőipar rendhez. Eközben legalább 30-35 ezer jól képzett magyar dolgozik külföldön.

Forrás: hvg.hu

Hozzászólások:

  1. molnár zoltán szerint:

    na akkor,csak egy tipp. szép az a 300000 ft amit ir de ön aki irta ezt az összeget debreceni gondolkozással irta .de sajnos ezt a összeget probálja meg elkérni hajdunánáson egy vállalkozotol.mivel hogy én kb 17 éve dolgozok kint külföldön és szeretnék már hazatérni a családomhoz ,nem találok a városomban olyan munkahelyet ahol nettoban elérném a 200000 ft-ot. asztalos ,ács ,könnyügép és toronydarus szakmunkás papirral.ha már csalogatni kell az baj ,mert adni kellene.ha nánáson megkeresném a 300000 ft-ot akkor már othon dolgoznék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük