Szoftverfejlesztő központot hoznak létre

Közel 20 ezer négyzetméteres szoftverfejlesztő központot hoznak létre  Budapesten a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft Hungary Kft. számára. A beruházó Wing Zrt. elnök vezérigazgatója tájékoztatójában hangsúlyozta: a munkaerő-kereslet felértékeli a korszerű irodaházakat, hiszen a legjobb szakemberek megszerzéséhez és megtartásához a vonzó munkakörnyezet is hozzájárul.

A szoftverfejlesztő központ alapkőletételi ünnepségén az Innovációs és Technológiai Minisztérium  innovációért felelős helyettes államtitkára kijelentette, hogy a beruházás erősíti a megbízó Siemens kapcsolatait Magyarországgal. Szigeti Ádám helyettes államtitkár fontosnak nevezte a magyar kis- és közepes vállalatok innovációs képességének javítását, ennek érdekében hatékonyabb pályázati rendszert ígért. Úgy vélte, a közepes mérető magyar vállalatok a globális értékláncokba is bekapcsolódhatnak, a fejlett innovációs ökoszisztéma pedig a közszolgáltatások és ellátórendszerek fejlődéséhez is hozzájárulhat. Petényi István, az Evosoft Hungary Kft. ügyvezetője a vállalat hatékonyságának javulását várja attól, hogy egy központba vonják össze a budapesti telephelyeken végzett szoftverfejlesztői tevékenységeket. Az épület erényei közül kiemelte az egyetemek közelségét. Mint mondta, fontosnak tartják a kapcsolatépítést a felsőoktatással, illetve a részvételt a jövő mérnökeinek képzésében. Noah Steinberg, a beruházó Wing Zrt. elnök vezérigazgatója abban is bízik, hogy az új épületek nem csupán a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft GmbH magyarországi vállalatának a fejlődését segíti, de közvetve a nemzetgazdaság bővülését is támogatja, építészeti értéke pedig gazdagítja a fővárost. A hatemeletes irodaház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park építésének második ütemében készül el. A központ 100 százalékos a bérlők, a Siemens és az Evosoft több mint 1600 munkatársát fogadja be 2021 elejétől. Az 512 parkolóhelyet és 1900 négyzetméternyi raktárak is befogadó épület bruttó területe 21 400 négyzetméter, irodáinak alapterülete összesen 19 500 négyzetméter lesz.

Forrás: hrportal.hu,MTI

További cikkek

Fontos az első benyomás!Fontos az első benyomás!

Nem működnek az eddigi toborzási módszerek, ezért problémájuk lehet a vállalatoknak a munkaerőpiacon.  A Piac & Profit KKV-AKADÉMIA konferenciáin a döntéshozóknak segítenek az új technikák elsajátításában, miután egyre nehezebben találnak