Nagy a kereslet a tisztítószerek iránt – erősít a MOL

Még mindig óriási a kereslet a tisztítószerek iránt, különösen a WC papír iránt. A MOL egyik üzeme például  elkezdett fertőtlenítőszereket gyártani. Megnövelt létszámmal dolgoznak egész héten.

A hvg.hu-nak az egyik papíripari cég képviselője azt nyilatkozta, korábban naponta átlagosan 2 millió tekercs toalettpapírt gyártottak, március eleje óta azonban kénytelenek voltak 3 millióra emelni a kapacitást. Hozzátették: nemcsak a vécépapírt viszik nagy mennyiségben a vásárlók, hanem a papírzsebkendő, a papírtörlő és a szalvéta iránt is megugrott a kereslet. A cégnél összesen 500 ember dolgozik hétfőtől vasárnapig, de folyamatosan bővítik a létszámot, hogy tudják tartani az iramot a növekvő kereslettel. Úgy látják, időszakos készlethiány azokból a termékekből – például dobozos papírzsebkendőből és négyrétegű vécépapírból – fordulhat elő, melyekhez nem hazai gyártású alapanyagot használnak fel.

Forrás: nlc.hu

További cikkek

Diploma utánDiploma után

A diákok két új felület segítségével átfogó képet kaphatnak felsőoktatási tanulmányaik és munkaerőpiaci lehetőségeik összefüggéseiről. A diplomantul.hu portálon 2020 januárjától elérhetővé vált a diplomás-pályakövetési rendszer frissdiplomás és aktív hallgatói kutatás