Mi lesz az idei építőipari munkákkal ?

Nagy kérdés, hogy mi lesz a tavaszra tervezett építőipari munkálatokkal a járvány okozta helyzetben. Nagymértékű ugyanis a munkaerőhiány, és az árak is emelkednek. A járvány miatti home office az építőiparban nem alkalmazható.

Sokan a tavaszra időzített felújítási terveikről sem szeretnének véglegesen lemondani. Csakhogy az építőiparban jelentős gondot okoz a munkaerőhiány, és az alapanyagok ára is nő.”Általánosságban elmondható, hogy először az épületszerkezeti elemek korszerűsítésével kezdődik a felújítás: a hőtechnikai paraméterek javításával csökkentjük az épület hőigényét. Ha jó energetikai állapotú épületet szeretnénk – márpedig ha belevágunk a korszerűsítésbe, akkor ez bizonyára így van -, akkor az épületnek lég- és párazárónak kell lennie, hogy megakadályozza a szerkezeti elemeken a levegő kiáramlását, és az ezzel együtt járó hőveszteséget” – mondta a Pénzcentrumnak Koritár Zsuzsanna, a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEI) ügyvezető igazgatója.

Forrás.portfolio.hu

További cikkek

Segített a bértámogatásSegített a bértámogatás

Amennyi munkahely megszűnt a koronavírus járvány miatt, annyit hoz létre a kormány-jelentette ki  Bodó Sándor az  Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. A Gazdaságvédelmi akciótervben elindított Munkahelyteremtő bértámogatási programra