Mi lesz a védőnőkkel?

védőnő változás

A megyei kórházakhoz  tartoznak ez év július 1-től a védőnők. Több bizonytalanság is van az átvétellel kapcsolatban az önkormányzatok részéről is.

Hetvenen jelezték a szakszervezetnek, hogy kirúgással fenyegették meg őket. A védőnők július 1. óta az önkormányzatok helyett a megyei kórházakhoz tartoznak, de a szerződések még több helyen is hiányoznak. Takács Péter egészségügyi államtitkár szerint mindenhol egyéni szerződéseket kötnek a védőnőkkel.  Eddig 70 védőnő panaszkodott a Független Egészségügyi Szakszervezetnek amiatt, hogy kirúgással fenyegették meg őket, ha nem írják alá az új szerződésüket – mondta azt RTL híradójának a szakszervezet képviselője.

Mint Szalainé P. Boglárka elmondta, kényszeríteni próbálják őket, hogy a számukra kedvezőtlen, sokszor pontatlan vagy hiányos szerződéseket írják alá, és azzal fenyegetik őket, hogy amennyiben mégsem írják alá, az felmondásnak minősül, vagy megszűnik a munkaviszonyuk. Hozzátette, az is bizonytalanságot szül, hogy a védőnők mostantól lényegében próbaidőn vannak, mert minden újonnan megkötött szerződést három hónap múlva felülvizsgálnak.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek