Kik keresnek ma munkát?

Álláshirdetés jelentkezés

Azok a munkavállalók jelentek meg a munkaerőpiacon, akiknek ugyan van állásuk, de a reálbér-csökkenést súlyosnak érzik. 

Az álláshirdetésekre jóval többen jelentkeznek manapság, mint korábban, mindez azonban úgy történik, hogy a munkanélküliek száma nem nőtt. Szakértő szerint a reélbérek csökkenése miatt keresnek sokan jobban fizető munkát. A hazai inflációs válság kissé szokatlan módon nem jár együtt leépítésekkel, és a munkanélküliek száma csak elenyésző mértékben nőtt.

A jobban keresők és a képzettek kerültek elő, de ebbe beletartoznak a szakmunkások is olyan szakmákban, amelyekre korábban egyáltalán nem volt jelentkező, ilyen például a villanyszerelő, az autószerelő vagy a hegesztő is – mondja Nógrádi József, az emberi erőforrás szolgáltatásokkal foglalkozó Trenkwalder csoport kereskedelmi igazgatója a g7.hu-nak.

Tapasztalatai szerint a szellemi pozíciókra is egyre több a jelentkező, akár 50-100 önéletrajz is beérkezik manapság egy-egy grafikus, marketinges, értékesítő vagy akár jogász álláshirdetésre. Márpedig erre évek óta nem volt példa. Mint mondta, ma már akár egy junior informatikus is jóval nehezebben helyezkedik el, mert a legtöbb cég csak senior, azaz több éves tapasztalattal rendelkező szakembert hajlandó felvenni.

Forrás: penzcentrum.hu

További cikkek