Ösztöndíj programmal segítik a sportolókat a munkaerőpiacon

Sport ösztöndíj

Egy alapítvány segíti a sportolókat az önképzésben és a tanulásban. Céljuk, hogy a sporttehetségek sikeresen szerepeljenek a munka világában. Az ösztöndíj program életvezetési tanácsokkal is ellátja a fiatalokat.

Az ösztöndíj segítségével a sportolók az aktív versenyzői évek befejeztével sikeresen léphetnek ki a civil életbe és a munkaerőpiacra. A BOM Alapítvány, illetve stratégiai partnerei, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Paralimpiai Bizottság számára fontos, hogy a fiatalok sportkarrierjük építése mellett kiemelt figyelmet fordítsanak az önképzésre és a tanulásra is. Az ösztöndíj segítségével a sportolók az aktív versenyzői évek befejeztével sikeresen léphetnek ki a civil életbe és a munkaerőpiacra. A Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogram komoly anyagi támogatást nyújt a kiemelkedő eredményekkel rendelkező sportolók tanulmányainak finanszírozására. A MOB első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert ösztöndíjprogram 10 évvel ezelőtti indulása óta már több mint 170 sportoló továbbtanulását finanszírozta.

Az egyedülálló ösztöndíj- és mentorprogramnak köszönhetően az alapítvány számos olyan tehetséget kísérhetett végig eredményes olimpikonná vagy paralimpikonná válásuk útján, mint Ekler Luca paraatléta, Keszthelyi-Nagy Rita vízilabdázó, Olasz Anna vagy Rasovszky Kristóf úszók. A BOM Alapítvány népszerű ösztöndíjprogramjára olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várják, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A benyújtott pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány kuratóriumi tagjai bírálják el. A BOM ösztöndíjas fiatalok 2020 óta mentorprogramon is részt vehetnek, amely lehetőséget biztosít a sportolóknak. Mentoraik segítségével – sportpályafutásuk mellett – betekintést nyerhetnek a munkaerőpiacra és az ösztöndíjprogramon túl életvezetési tanácsokkal és tapasztalati tudással is gyarapodhatnak.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

További cikkek