Jó és rossz dologra is alkalmazhatják a mesterséges intelligenciát

Mesterséges intelligencia használata

Megrövidítheti a munkahetet, de ártó dolgokra is alkalmazható a mesterséges intelligencia. Mindenesetre forradalmasítja a foglalkoztatást, átrendezheti a munkaerőpiacot.

A technológia mindig is helyettesítette a munkahelyeket – mondja Jamie Dimon, a JP Morgan Chase vezérigazgatója. A jó hír, hogy a gyerekeink 100 évig fognak élni, nem lesznek rákosak és valószínűleg három és fél napot fognak dolgozni hetente. Az AI (mesterséges intelligencia) itt van velünk, már most is emberek ezrei foglalkoznak vele. Ez egy élő, lélegző dolog. Változni fog, mindenféle modell, különböző eszközök és technológiák jönnek létre – mondja Dimon, a JP Morgan Chase vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjúban.

A technológia fejlődése munkahelyek megszűnéséhez vezethet, de a három és fél napos munkahét bevezetéséhez is hozzájárulhat. Dimon szerint minden alkalmazásban, minden adatbázisban alkalmazni fogják az AI-t: tehát lehet, hogy másodpilótaként, lehet, hogy az ember helyettesítésére.

Hozzáteszi, hogy természetesen a technológia helyettesíteni fog néhány munkahelyet, de a banknál remélhetőleg át tudják majd csoportosítani az embereket. A JP Morgan vezérigazgatója elismeri, hogy vannak negatívumok, beleértve azt is, hogy az AI-t rossz emberek rossz dolgokra használják, de ezért is lesznek jogi védőkorlátok.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek