A cafetéria változások tapasztalatai

A Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központja a Cafeteria TREND Magazin támogatásával vizsgálta, miként alakul a munkáltatók juttatási gyakorlata az idén. A kutatásban 401 munkáltató adatait dolgozták fel. A választható juttatások kínálatán jól látszik az adótörvények változásának hatása.

A Széchenyi Pihenő Kártya mindhárom alszámláját biztosítja szinte minden válaszadó munkáltató a kínálatában. Fata László juttatási szakértő elmondta: a kultúra- és sportbelépők megtartott adómentessége ellenére, arányaiban nem kínálja ezeket a juttatásokat a 2019-es rendszerében több munkáltató, viszont mivel több elem kikerült a kínálati listából, így a belépők előkelőbb helyen szerepelnek. A kutatásban résztvevő cégek 51 százalékánál választható elem az, hogy bérként adózva a fizetés részévé tegyék a korábbi cafeteria keretet, azaz a munkavállalók dönthetnek úgy is, hogy akár a teljes keretüket pénzben kapják meg. A szakértő szerint a juttatási keretek alapvetően változatlanul megmaradtak, ugyanakkor éves szinten enyhe csökkenés azért látszik a keretben, mivel az adótörvények változásának köszönhetően néhányan megszüntették cafeteria csomagjaikat. Kardos György, a Bonus-Cafeteria ügyvezető igazgatója szerint döntő többségben a SZÉP-kártyát választják a munkavállalók, míg második helyen a cafeteria elemek közül az egészségpénztár áll. Mint mondta, a legtöbb általuk üzemeltetett cégnél alapvetően a cafeteria változtatások után is megmaradtak a nettó bérek, de előfordul, hogy a fizetések csökkentek. A szakember már korábban is említette, hogy alapvetően az utalványos rendszert most már nem éri meg megtartani a cégeknek, így nem javasolják az ügyfeleiknek sem, hogy pl. ételutalványokat adjanak, mindez gyakorlatilag eltűnt a gyakorlatból.

Forrás: mfor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat − 2 =