Néhány dolog, amit kerüljünk a munkahelyen!

Vannak olyan dolgok, amelyek rossz szokásainkká válnak, és ajánlott kerülni a munkahelyen. Legfőképpen azért, mert ezek a dolgok rosszfényt vethetnek ránk, és a többieknek is meglesz a véleménye rólunk. Nézzünk meg pár rossz szokást, amelyeket ajánlott elkerülni:

  • Káromkodás: Fontos, hogy a munkahelyen ne beszéljünk csúnyán. Előfordulhat olyan szituáció, amikor kijön belőlünk 1-2 csúnyaszó, különösen akkor, ha lefagy a számítógépünk. Ugyanakkor figyeljünk oda kommunikációnkra, mert ha sokat káromkodunk, a többiek szemében könnyedén kialakul a vélemény rólunk.
  • Ne késsünk! A munkaidő azért van, hogy betartsuk, így érkezzünk időben! Bizonyára mindannyiunkkal előfordult már, hogy bal lábbal keltünk fel, vissza kellett szaladnunk a táskánkért, s emiatt elkéstünk. Figyeljünk arra, hogy ne csináljunk ebből rendszert, mert könnyedén kiérdemelhetjük a notórius késő díjat, ami negatívumként könyvelhető el.
  • Ne vállaljuk túl magunkat! Felesleges azzal ércelődnünk, hogy dupla annyi feladatot el tudunk végezni. Ne tegyük! Egyrészt azért, mert könnyen kikészíthetjük magunkat, másrészt azért, mert a főnök nem fog ránk jó szemmel nézni. Ráadásként csak magunkat hozzuk kellemetlen helyzetbe!
  • Dohányzunk? Tartsuk be a 10 perces szünetet! Sokan vannak olyanok, akik dohányoznak. A dohányzás eleve rossz szokásnak minősül, de ha így alakult, hogy nem tudunk leszokni róla, legalább tartsuk be a szünetre szánt időt! Amennyiben a vállalat engedélyezi a cigarettaszünetet, ne éljünk vissza az engedékenységgel. Ha 5 vagy 10 perc áll rendelkezésünkre, akkor ne csináljunk belőle 20 percet!
  • Hazudozás: Ezt nem is kell magyarázni, egy a lényeg, hogy ne hazudjunk, mert úgy is kiderül, s tovább nem fognak bennünk megbízni!

További cikkek

Munkahelyi konfliktusMunkahelyi konfliktus

Nem a legjobb dolog a világon a konfrontálódás, de vannak helyzetek, amikor indokolttá válik, legfőképpen a munkahelyen. Mindannyian mások vagyunk, eltérő személyiséggel, és adódhatnak olyan szituációk, amikor nem értünk egyet