Amit az alkalmi munkavállalásról érdemes tudni!

Az alkalmi munkavállalás egyre népszerűbb foglalkoztatási forma, mivel nappali szintű képzés mellett is lehet dolgozni. Ráadásul azok számára is kedvező lehet, akik másodállásban gondolkodnak. Mit lehet tudni az alkalmi munkavállalásról? Ezeket gyűjtöttük össze egy listában:

  • Amennyiben alkalmi munkavállalóként dolgozunk egy vállalatnál, jó, ha tudjuk, hogy egy hónapban maximum 15 napot dolgozhatunk.
  • Összefüggően pedig 5 napnál többet nem dolgozhatunk.
  • Ami a legfontosabb, hogy egy naptári évben mindössze 90 napot tudunk dolgozni alkalmi munkavállalóként.

Érdemes utánajárni annak is, hogy bizonyos extrák járnak-e nekünk. Beszélhetünk itt a munkába járás költségéről, valamint arról is, hogy napi egyszeri étkezést tud-e biztosítani számunkra a cég. Az étkeztetés függ a vállalat méretétől is, mert a multinacionális vállalatokra jellemző leginkább az, hogy biztosítani tudják az étkeztetést. Alapjáraton a cégek téríthetik az utazásiköltséget. Ez azt jelenti, hogy az utazás 86%-át visszatérítheti számunkra a vállalat. Ha mindezekről nem esik szó, akkor mindenképpen kérdezzünk utána.

Milyen munkakörökben lehet elhelyezkedni alkalmi munkavállalóként?

  • recepciós, londiner, pénztáros, animátor, sofőr, takarító, host/hostess felszolgáló.

Az alkalmi munkavállalás a diákok számára is ideális lehet, hiszen munkatapasztalatot tudnak szerezni, és betekintést nyernek a munka világába.

További cikkek