Tegyünk fel kérdéseket az állásinterjún!

Jó, ha tudjuk, hogy az állásinterjún nemcsak az interjúztató tehet fel kérdéseket, hanem mi is. Ne szégyelljük, ha valami nem világos, nyugodtan tegyük fel kérdéseinket. Fontos, hogy az interjú végén érdeklődjünk a minket érintő kérdésekről. Egyébként sokszor megkérdezik a HR-esek, van-e kérdésünk, ilyenkor bátran hozakodjunk elő velük. Milyen kérdéseket is lehet feltenni egy interjú végén?

  • Mennyi lesz a bérezésünk? Vannak olyan álláshirdetések, amelyekben nem esik szó a fizetésről. Amennyiben az interjún sem derül ki, hogy mennyit fogunk kapni munkavégzésünkért, mindenképpen kérdezzük meg.
  • Mi tartozik bele az extra juttatások körébe? Vannak olyan esetek, amikor erről sem esik szó, éppen ezért kérdezzünk rá erre is, ha kíváncsiak vagyunk a részletekre.
  • A munkába járást téríti-e a vállalat? Nagyon fontos tényező ez is, hiszen nem mindegy, hogy mennyibe kerül számunkra az utazás. Általánosságban elmondható, hogy a vállalatok az utazás 86%-át szokták téríteni, legalábbis akkor, ha tömegközlekedésről van szó.
  • Jár-e számunkra étkezési lehetőség? Általában a multinacionális vállalatoknál az alkalmazottak számára biztosítva van a napi egyszeri étkezés leginkább ebéd formájában. Amennyiben úgy érezzük, nem vagyunk tisztában az étkezési lehetőséggel, járjunk utána. A HR-esek készséggel állnak rendelkezésünkre.
  • A meghatározott feladatainkon kívül el kell-e végeznünk egyéb munkafolyamatokat? Biztos, ami biztos, kérdezzük meg, nehogy meglepetésként érjen bennünket az a tény, hogy az elvégzendő feladatainkon kívül + munkafolyamatokat is el kell végeznünk.

Megannyi kérdésünk lehet még egy interjún, most csak a legfontosabbakat szedtük össze. Az a fontos, hogy merjünk kérdezni, máskülönben a fentebb említett kérdések megválaszolatlanul maradnak!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük