Koronavírus! Így reagálnak a vállalatok a kialakult helyzetre!

Nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk a koronavírus okozta megbetegedésekről. Mit kell róla tudni? A járvány gócpontja a kínai Vuhan, eredetileg innen indult el a vírus. Elegendő volt pár hét, és a világ számos pontján észleltek megbetegedéseket, köztük Canada-ban, és az USA-ban is. Európát is elérte a vírus, és a legnagyobb veszélyben Olaszország van jelenleg. Pár nappal ezelőtt Magyarországon is diagnosztizáltak fertőzötteket, akiket jelenleg is a fővárosi Szent László kórházban ápolnak. A vírus hatással van a gazdaságra, a turizmusra, és a munkaerőpiaci viszonyokra egyaránt. Most, hogy hazánkban is jelen van a vírus, a vállalatok a következőképp reagálnak a kialakult helyzetre:

  • Válságstábok alakulnak, hogy átbeszéljék a kialakult helyzetet: ún. vészforgatókönyvek készülnek arra az esetre, ha nagyszámú megbetegedések lennének a közeljövőben!
  • A belső kommunikáció kiemelt szerepet kap. A vezetőség felhívja a figyelmet, hogyan kell védekezni a koronavírussal szemben. Naponta többször kell kezet mosni, és ha szükséges ne érintkezzenek senkivel, ezt a kézfogásra, és a puszira kell érteni! Tájékoztatást kapnak a dolgozók arról is, hogyan kell szabályosan hordani a maszkokat.
  • Ahol csak lehet, a vállalatok többsége szorgalmazza a távmunkát. Mindezt a következő ágazatokban lehet alkalmazni: pénzügy, marketing, IT, és a kreatív tevékenységet igénylő munkakörök. Akárhogyan is, ez a vállalatok számára egy próbatétel is egyben, amelyből kiderül, mennyire alkalmasak a dolgozók arra, hogy otthonról dolgozzanak! (Ezt egy bizalmi tesztnek is lehet tekinteni!) A Home Office hazánkban még csak gyerekcipőben jár, s itt a lehetőség, hogy a vállalatok nyissanak a távmunka felé.
  • A fertőtlenítőszerek már az irodákban, és a munkaállomásokon is megjelentek. Számos vállalat irodáiban, recepcióján, és a mosdókban is találhatóak kézfertőtlenítők.

Látható, hogy a koronavírus sok mindenre hatást gyakorol. A legfontosabb, hogy tartsuk be a higiéniai előírásokat, mert így tudunk a leghatásosabban védekezni a vírus ellen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük