Fontos a kinézet a munkahelyen.

A munkahelyünkön vannak ún. előírások, amelyeket be kell tartanunk! Időben meg kell érkeznünk, rendesen el kell végeznünk a feladatainkat, majd mindent rendben kell hagynunk, mikor eljövünk. Ezeken kívül fontos a kinézetünk is, főleg, ha olyan pozícióban dolgozunk, ahol nap mint nap emberekkel kell bánnunk. Ilyen például az ügyfélszolgálat, vagy a recepciós munkakör.

  • Fontos, hogy adjunk magunkra, ügyelnünk kell hajunk, és körmünk ápoltságára!
  • Amennyiben a vállalat meghatározza, hogy miben kell lennünk a munkavégzés alatt, akkor kötelező munkaruhát viselnünk!
  • A munkaruha sem lehet gyűrött, legalább két naponta mossuk ki! Balesetek mindig előfordulhatnak ebéd során!
  • Ha nem kötelező a munkaruha, akkor is öltözzünk divatosan! Mindenképpen olyan ruhát és cipőt viseljünk, ami kényelmes számunkra! Nem is gondolnánk, hogy mennyire befolyásolja a hatékonyságunkat az, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben!
  • Ha szeretjük a kiegészítőket, akkor bátran viseljünk párat. Egy fülbevaló, nyakkendő, karkötő ideális lehet számunkra, ami egyben feldobja ruházatunkat!
  • Egy biztos, hogy egy karórával nem lövünk mellé, mert egy karóra öltöztet!

Fontos, hogy igényesen nézzünk ki, mert nem mindegy, hogy milyen benyomást keltünk az emberekben. Különben is mi képviseljük a vállalatot, ha emberekkel kell bánnunk munkánk során! Felfoghatjuk úgy, hogy megjelenésünk nagyban meghatározza a vállalati arculatot, és egyben a hírnevet is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük