Szeretnénk sikeresek, lenni hosszútávon? Ezt a 4 pontot érdemes megfogadni!

Mindannyiunk célja, hogy sikeresek legyünk az életben. Azt is tudnunk kell, hogy a siker nem pottyan csak úgy az ölünkbe, tennünk is kell érte. Először is magunkban kell letisztázni, mit is jelent számunkra a siker? Sok pénzt? Karriert, vagy hírnevet? Bármi is legyen az, ha még nem értük el, akkor az alábbi szempontok segíthetnek bennünket a későbbiek folyamán:

  • Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, tartja a mondás. Kizárólag, mi alakíthatjuk életünket, és tudnunk kell azt, hogy mit szeretnénk elérni az életben. Természetesen ez nem könnyű, hiszen számtalan esetben megkérdezhetjük magunktól, merre tartunk éppen, megéri-e jelenlegi munkánkat feladni, tudunk-e fejlődni a szakmánkban stb. Ahhoz, hogy minderre választ kapjunk, jól kell ismernünk magunkat. Kellő önismerettel sok mindent elérhetünk. Amennyiben úgy érezzük, változásra van szükségünk, bátran vágjunk bele az ismeretlenbe. Ilyenkor jönnek a kérdések, „Mi van, ha nem sikerül?” „Hagyjam ott a biztos helyet a bizonytalanért?” Ezek a kérdések teljesen természetesek, de gondoljunk arra, ha meg sem próbáljuk, soha nem derül ki, hogy máshol helyt tudnánk-e állni.
  • Készüljünk fel arra, hogy lesznek buktatók utunk során. Életünkben vannak, és lesznek is akadályok, amelyeket le kell küzdeni. Próbáljunk meg pozitívak maradni, és megoldani őket. Az élet azért görget akadályokat elénk, hogy megoldjuk őket, ezáltal fejlődhetünk, és még inkább megismerhetjük önmagunkat, hogy milyenek is vagyunk. Fel is tehetjük magunknak a kérdést. Sikeresen megoldottuk az adott problémát? Legjobb tudásunk szerint oldottuk meg? Unalmas is lenne az élet, ha minden flottul menne nem igaz? J
  • A siker elérése érdekében megfelelő munkahelyen kell dolgoznunk. Figyeljünk arra, hogy lehetőleg a realitások talaján maradjunk, és ne legyenek irreális elvárásaink egy munkahellyel kapcsolatban sem. Olyan, hogy tökéletes vállalat nem létezik, mindenhol vannak problémák. Hol nagyobbak, hol kisebbek. Ezt nekünk kell érezni, hogy a mi elvárásainknak milyen cég felel meg. Ha úgy érezzük, hogy az adott helyen nem tudunk hosszú távú sikereket elérni, akkor váltsunk. Annak semmi értelme, ha megvárjuk, míg teljesen motiválatlanok leszünk, és kiégünk. Gondoljunk a jövőnkre, már régen rossz, ha eleve kiégve kezdünk egy másik munkahelyen.
  • Senki nem úgy született, hogy mindent tud. Nincsen semmi baj, ha új helyen kezdtünk, és még nem tudunk sok mindent. Azért van a 3 hónapos próbaidő, hogy beletanuljunk a munkafolyamatokba. Nyugodtan forduljunk munkatársainkhoz segítségért, hogy sikeresen túljussunk az első pár hónapon. Sokan az első kudarc után feladják, és továbbállnak. A sikerhez vezető úton meg kell élnünk a bukást is, hogy egy idő után valóban sikeresek legyünk.

További cikkek