Az állásinterjúk különböző típusai

Fontos beszélnünk arról, hogy milyen típusú állásinterjúkat különböztethetünk meg egymástól, hogy felismerjük, milyen interjún voltunk már, és milyen állásinterjún vehetünk részt a közeljövőben.

  • „Baráti interjú”: A baráti interjú a leghatékonyabb interjútípus, hiszen ennek köszönhetően sok mindent meg lehet tudni a jelöltről. A legtöbb vállalat célja pedig ez. A barátságos interjú nyitott, és őszinte. Nincs semmiféle hátsó szándék az érdeklődés mögött. Amennyiben ezt érzik a jelöltek, sokkal könnyebben megnyílnak a HR-esek felé, és hamar kiderülhet, hogy milyen emberrel is találják szemben magukat a HR-esek. Sokszor alkalmazott interjútípusról van szó.
  • Csoportos interjú: A csoportos interjú keretében egyszerre több jelölt van jelen az interjúztató szobában, és itt is a legfőbb cél az, hogy kiderüljön: ki a legalkalmasabb jelölt a posztra, mindezt úgy, hogy több „versenyzővel” kell megküzdeni a jelölteknek. A cégek akkor alkalmazzák ezt a típust, ha valóban éles-versenyhelyzetben kell majd dolgoznia a leendő alkalmazottnak.
  • Stresszinterjú: Szerencsére egyre kevésbé alkalmazzák ezt a módszert a cégek, mert ezzel az interjútípussal nem sokat lehet elérni. Természetesen könnyedén szembe találhatjuk magunkat egy stresszinterjúval, de jó tudni, hogy mindaz, ami velünk történik az interjún, a „megrendezés része”.  Nem azért viselkednek velünk bántóan a HR-esek, mert nem vagyunk számukra szimpatikusak, hanem azért, hogy felmérjék, „stressz szituációban” hogyan reagálunk a minket ért ingerekre, „támadásokra”!

Legyen szó bármilyen interjúról, nekünk csak egy dologra kell koncentrálni, mégpedig arra, hogy sikeresen vegyük az akadályokat, és felvegyenek bennünket egy vállalathoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük