Nem is gondolnánk, mennyire fontos az én idő!

Bizonyára gyakran érezhetjük magunkat fáradtnak, és levertnek. Mindez azért van, mert minden elvárásnak meg akarunk felelni, legyen szó magánéletről vagy munkáról. Belegondoltunk már, hogy hányszor kellett túlóráznunk a munkahelyen? Plusz jelentéseket írtunk meg, s már régen letelt a munkaidőnk. Barátunk megkért, vigyázzunk a kislányára, mert sürgős dolga akadt, ami nem tűr halasztást. Mindezek mellett nekünk is lenne mit elintézni, s magunkkal még nem is foglalkoztunk. A mókuskerékből nem tudunk kikerülni, de figyelhetünk arra, hogy több időt szenteljünk magunknak. Az újévben legyen az a fogadalmunk, hogy tanuljunk meg nemet mondani bizonyos helyzetekre. Természetesen elmondani egyszerűbb, mint betartani. Ha több időt szeretnénk fordítani magunkra, akkor meg kell tennünk. Mit is jelent az én idő, és mit is csináljunk?

  • Az én idő azt jelenti, amikor magunkra szentelünk pár órát. Csináljunk bármit, amivel úgy érezzük, örömet szerzünk magunknak.
  • Olvassuk el kedvenc könyvünket, nézzünk meg pár részt kedvenc sorozatunkból, menjünk el sportolni, vagy egyszerűen csak sétáljunk a városban. Igyunk meg egy kávét, s közben lapozzuk át kedvenc magazinunkat. Odavagyunk a számítógépes játékokért? Játsszunk hát, ha csak 1 óra erejéig is.
  • Nem is gondolnánk, hogy ezek a tevékenységek mennyire el tudják feledtetni velünk a hétköznapi gondjainkat.
  • Az én idő lényege, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk, és feltöltődjünk energiával, hogy újult erővel vághassunk bele a hétköznapi kihívásokba!

Különösen nehéz lehet időt szakítani az én időre, ha családunk van, de kellő szervezettséggel minden lehetséges.

További cikkek

KreativitásKreativitás

A kreativitást igénylő munkákhoz nagy türelem kell. Természetesen nem születhet mindenki zenésznek, írónak, vagy művésznek. Új dolgokat kitalálni napról napra nem egyszerű feladat, ráadásul megterhelő is lehet. A kreativitást nem