Használjuk okos dolgokra telefonunkat!

A technológia világában megannyi dologra tudjuk használni okostelefonunkat. Ha jobban belegondolunk, akkor csak a közösségi oldalakat szoktuk böngészni, barátainkkal, ismerőseinkkel beszélünk Messengeren, vagy Youtube-on hallgatunk zenét. Komolyabb készülékkel rendelkezünk? Akkor pénzügyeinket is tudjuk intézni a neten, ráadásul még egyéb dolgainkat is elintézhetjük rajta. Figyeljünk oda, hogy másra is használjuk telefonunkat, ne csak arra, hogy a közösségi oldalt bámuljuk folyamatosan:

  • Nem elég egyszer kihangsúlyozni, hogy a munkaerőpiac szempontjából mennyire fontos a nyelv. Minél magasabb szinten beszélünk egy nyelvet, annál magasabb pozícióba kerülhetünk egy vállalatnál. Ma már vannak olyan alkalmazások, amelyek segíthetnek bennünket abban, hogy könnyebben megtanuljunk egy nyelvet. Nézzünk hát utána a Duolingo alkalmazásnak a Play áruházban, és töltsük le még ma ezt az alkalmazást! Játszva sokkal egyszerűbb tanulni!
  • A nyelvtanuláson kívül akár álláskeresésre is használhatjuk telefonunkat. Nem szükséges órák hosszat a laptop vagy a számítógép felett görnyedni. Fotelunk kényelméből is kereshetünk munkát okostelefonunk segítségével. Keressük fel a különböző állásportálokat, és szemezgessünk a hirdetések között. Fontos, hogy iratkozzunk fel a hírlevelekre, ha nem szeretnénk lemaradni a legfrissebb álláshirdetésekről. Azért jó, ha állásportálokon keresünk munkát, mert a munkaköröket kategóriákban találjuk érdeklődésünknek megfelelően, így leszűkíthetjük a találatokat. A kereső funkciót akkor használjuk, ha már van konkrét elképzelésünk jövőbeni munkakörünket illetően.

Használjuk hát ki a technológia nyújtotta lehetőségeket, és tudatosítsuk magunkban, hogy okostelefonunkat nemcsak csevegésre, hanem tanulásra, és információkeresésre is használhatjuk!

További cikkek