Munkaruha, áldás vagy átok?

Minden vállalat más szabályokat alkalmaz a munkavégzésre. Ezekkel jó, ha tisztában vagyunk, bár mielőtt munkába állunk, a legtöbb esetben tájékoztatnak bennünket a szabályokról. Vannak vállalatok, ahol nem kötelező munkaruhát viselni, de vannak olyan cégek is, amelyek elvárják tőlünk, hogy viseljük. Lehet szeretni, vagy nem szeretni a munkaruhát, ennek is vannak előnyei, és hátrányai. Nézzük meg mindkettőt egy kicsit közelebbről. Kezdjük először az előnyökkel:

  • Ma olyan világot élünk, ahol a külsőségek sokat számítanak. A társadalmi egyenlőtlenségek sajnos még inkább kiütköznek. Az emberek egy része több mindent megengedhet magának, míg mások nem tudják megvenni a márkásabb ruhákat. Azért, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek elfedésre kerüljenek, ezért érdemes munkaruhát alkalmazni a vállalatoknál. Ha egységes ruhában dolgozik mindenki, nem lesz beszédtéma az, hogy ki hogyan öltözködik. Egyébként sem szabad előítéletesnek lenni.
  • A munkaruha viselésével képviseljük a vállalatot. Ha egy ügyfél, vagy vendég érkezik a céghez, az első benyomás rendkívül sokat számít.
  • Ha a vezetőség ragaszkodik a munkaruhához, akkor nyugodtan mondjuk el véleményünket, hogy milyenre gondoltunk. Ha szavaink meghallgatásra találnak, és mindeddig nem volt felhőtlen a viszony a vezetőséggel, akkor ezáltal kialakíthatunk egy jobb viszonyt velük. Már megéri munkaruhát hordani…

A hátrányai közé a következők sorolhatók:

  • Kényelmetlen, nem megfelelő anyagból készül. Egy munkaruha megtervezésénél fontos a minőség, hiszen hosszútávon fogjuk viselni. Nincs rosszabb egy kényelmetlen munkaruhánál.
  • Alapjáraton nem tetszik. Ezért jó, ha a vezetőség előre kikéri a dolgozók véleményét erről, hogy mi az elképzelés a munkaruhát illetően.
  • Túl szűk, vagy túl bő a ruha. Természetesen vesznek méretet a munkavállalókról, de ennek ellenére is előfordulhat, hogy nem úgy sikerül elkészíteni a ruhát, ahogy kellene.

Szeretjük, vagy sem, a munkaruha viselése kötelező egyes vállalatoknál. Te szereted a munkaruhát?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük