Ilyen testi tüneteket produkálhatunk, ha lelkileg nem vagyunk rendben!

Ép testben ép lélek! – Tartja a mondás! Mindez igaz ránk, legyen szó az élet bármely területéről. Életünk jelentős részét azonban munkával töltjük, így sokszor munkából adódó problémáink lehetnek. Korábban már beszéltünk arról, hogy mikor érdemes váltanunk munkahelyet. Sokkal rosszabb, ha tagadjuk azt, hogy váltásra van szükségünk, de közben legbelül tudjuk, hogy felőröl bennünket jelenlegi munkahelyünk. Sok mindent kibírunk, egy ideig. A tartós stresszállapot egy idő után azonban testi tünetek formájában is jelentkezhet. Melyek lehetnek ezek?

  • A leggyakoribb tünet lehet a fejfájás! Sokszor fájhat a fejünk, s ennek oka lehet akár a tartós stressz is! „Főhet a fejünk a kialakult helyzet miatt!”
  • A stressznek köszönhetően gyomrunk is jelentős próbatételen eshet át. A stresszforrás miatt étvágyunk csökkenhet, így gyomrunk könnyedén összeszűkülhet! Gyomorfájást is érezhetünk, ha stresszes állapotban vagyunk egy jó ideje!
  • „A hátam közepére sem kívánom az egész munkahelyet!” Nem is gondolnánk, de stressz hatására könnyedén megfájdulhat a hátunk, nem kis kellemetlenséget okozva ezzel magunknak!
  • Az éjszakákról pedig ne is beszéljünk! Mivel folyamatos stresszben vagyunk, így agyunk nem tud kikapcsolni! Azt tapasztalhatjuk, ha le is fekszünk időben, pár óra alvás után kipattanhat a szemünk, és nem tudunk visszaaludni! Agyunk folyamatosan egy konkrét dolgon kattog. Egyébként az éjszakára remek lehetőségként lehet tekinteni abból a célból, hogy bevalljuk magunknak mi bánt. Amennyiben azonosítottuk a problémát, sokkal könnyebb lesz rá megoldást találni!

Ne várjuk meg, míg a stressz testi tüneteket produkál számunkra! Mindenre van megoldás, csak ismerjük fel problémáinkat!

További cikkek

Toborzási fajtákToborzási fajták

Továbbra is a munkaerőhiánynál maradunk, hiszen a cégeket ez a probléma sújtja leginkább napjainkban. Szót ejtettünk arról is, hogy mit tehetnek a vállalatok annak érdekében, hogy megállítsák a fluktuációt. Leginkább