Vállalati tréningek. HR-esként ezeket a módszereket érdemes alkalmazni

Minden vállalat életében fontos a fejlődés, ha hosszútávon szeretne fent maradni a munkaerőpiacon. Ehhez azonban fontos vállalati tréninget szervezni a munkavállalók számára, hiszen csak így tudnak ők is fejlődni. Azonban egy céges tréninget nem egyszerű megszervezni, és sok időt is vehet igénybe. Milyen tréningeket lehet szervezni?

Ez sok dologtól függ. Elsősorban tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen vállalatról van szó. Kis, közép, vagy multinacionális vállalat. Azt is tudnunk kell a tréning cég kiválasztásakor, hogy melyek a vállalati célok. Természetesen ezek változhatnak, ezért szükséges erről a vezetőséggel is tárgyalni. Ha a nemzetközi piacra is bejutott a cégünk, akkor a szellemi dolgozóknak ajánlott nyelvtanfolyamot hirdetni. Ezzel nemcsak a vállalat, de a munkavállalók is jól járnak, mert fejlődnek, és a tanfolyam elvégzésével tanúsítványt is kapnak.

Informatikai tanfolyamra is szükség lehet, hiszen ma már szinte mindenhol számítógépes programokkal dolgoznak az alkalmazottak. Az informatika világa folyamatosan változik, és fejlődik, mindezzel pedig lépést kell tartani. Megfelelő tréninggel, és oktatással ez kiküszöbölhető.

Már szó esett arról, hogy milyen tréningeket lehet szervezni, de hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő tréningcéget?

Amit elsősorban érdemes megnézni, hogy az adott tréningcég mennyire közismert, és elismert a munkaerőpiacon. Ha egy híres tréningvállalat foglalkozik a munkavállalókkal, akkor ez jót tehet a cég hírnevének is.

Az anyagiak mindenhol ott vannak, így tehát erről is beszélni kell, hogy mennyi az annyi. Fontos, hogy ezt is közöljük a vezetőséggel.

A tréningvállalatok többségének már van honlapja, így tehát rájuk bukkanhatunk a neten. Azonban a beérkező ajánlatokat is érdemes lehet megfontolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük