Melyik a legfontosabb tényező munkakereséskor?

Amikor új munka után nézünk, bizonyos szempontokat mérlegelni kell, mielőtt beadjuk önéletrajzunkat különböző vállalatokhoz. Mindenkinek más szempont a fontosabb, nézzük meg, milyen tényezőket szoktunk figyelembe venni munkakereséskor.

  • A szakma szeretete: Nem is gondolnánk, de ez is fontos szerepet játszik akkor, amikor munkát keresünk. Gondoljunk bele, ha olyan munkát kellene végeznünk, amit nem is szeretünk. A napjaink csak kínlódásból állnának. Ne felejtsük el, hogy életünk jelentős részét munkával töltjük, ezért fontos, hogy olyan szakmát válasszunk, amelyet szeretünk is csinálni!
  • Bérezés: A bérezés is fontos, sőt amikor munkáról beszélünk, általában ez a fő mozgatórugója mindennek. Valamiből meg kell élni, s ha kevés a fizetés, akkor nagyvalószínűséggel nem fogjuk elvállalni a munkát. Amikor munkát keresünk, már csak azért is érdemes beadni több helyre önéletrajzunkat, hogy legyen összehasonlítási alapunk a bérezést illetően.
  • A munkahely elhelyezkedése: Vállaljuk azt, hogy naponta ingázunk a munka és lakóhelyünk között, vagy inkább helyben keresünk munkát? Vannak, akik bevállalják az ingázást, persze bizonyos keretek között, és olyanok is vannak, akiknek a kényelem fontosabb. Erről is dönteni kell álláskeresés során.
  • Multi vagy kisvállalat? Az örök dilemma. Mindkettő rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal. A kisvállalatoknál több mindenbe beleláthatunk, értsük ezt a munkafolyamatokra, míg a multinál különböző részlegek végzik a feladatokat. A fizetés általában jobb a multiknál, persze pozíciótól is függ mindez.

Számodra melyik a legfontosabb tényező a fentebb említettek közül?

További cikkek