Mindennapi stresszünket ne add meg nekünk soha!

Sajnos a stressz sokesetben jelen van életünkben, hiszen mindig történik valami, ami miatt aggódhatunk. A munkahelyen vagyunk a legtöbbször kitéve bizonyos stresszforrásoknak, hiszen a vállalatnál töltjük életünk jelentős részét. Határidők, beszámolók, de akár a munkatársak is jelenthetnek számunkra stresszforrást. Mindez nem lenne elég, a magánéletben is meg kell birkóznunk kihívásokkal. Nagyon nehéz összeegyeztetni a munkát és a magánéletet, akár ez is okozhat tartós stresszt. Hosszabb ideje érezzük magunkban a stresszt, de pontosan nem tudjuk mi okozza? Végezzük el az alábbi módszert, hogy kiderítsük a pontos okot:

  • Készítsünk egy felmérést magunknak stresszforrásaim címmel.
  • Írjunk fel különböző életterületeket: mint a családom, szélesebb környezetem, vállalat, ahol dolgozom, munkatársaim, vezetőim, egyéb terület, önmagam!
  • Ezt követően értékeljük az életterületeket 1-től 7-ig terjedő skálán, ahol 1= nagyon feszültséget okoz, és 7=egyáltalán, vagy alig okoz feszültséget!
  • Amennyiben megvagyunk az értékeléssel, akkor az életterületek mellé fejtsük ki, mit tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a bennünk lévő stresszt!

Érdemes erre a kis tesztsorra egy kis időt szánni, mert sokkal könnyebben azonosíthatjuk a probléma/stresszforrás okát. Egyébként nem árt néha egy kicsit elgondolkodni azon, milyen dolgokon szoktunk stresszelni, s ezzel egyidejűleg gondolkodhatunk azok megoldásán is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük