Munkahelyi párkapcsolat, érdemes belevágni vagy sem?

Érdemes beszélni a munkahelyi párkapcsolatról. Egyáltalán érdemes-e a munkahelyen kapcsolatba kerülni kollégánkkal/kolléganőnkkel. Tudjuk, hogy tartja a mondás! Házinyúlra nem lövünk! Akárhogy is, mint mindennek a munkahelyi párkapcsolatnak is vannak előnyei, és hátrányai: Nézzük először az előnyöket!

  • Azzal dolgozhatunk együtt, akit a világon a legjobban szeretünk. Talán kissé „nyálasan” hangzik, de ezt érzik azok, akik szeretik egymást.
  • A boldogsághormonok jótékony hatással lehetnek a munkavégzésre, növelhetik a hatékonyságot.

A hátrányok közé az alábbiak sorolhatók:

  • Ha valamilyen oknál fogva véget ér a kapcsolat, az egyik fél biztosan sérül. Kivétel akkor, ha mindketten békében válnak el egymástól. Amennyiben a kapcsolat véget ért, és a párok haragudnak egymásra, nem kizárt, hogy az egyikük otthagyja a céget. Különösen nagy veszteség lehet ez a vállalat számára, ha olyasvalaki áll odébb, aki jó munkaerő volt.
  • A párok életében összemosódhat a munka és a magánélet egyensúlya. Előfordulhatnak olyan helyzetek, hogy a munka látja kárát a magánéleti problémák miatt.
  • A szerelmesek belevonhatják a csapatot is a vitába! „Szerinted kinek van igaza?” „ Nem állsz ki mellettem?”
  • Szinte éjjel-nappal együtt vannak. Nappal a munkahelyen, este-éjjel pedig otthon. Az állandó együttlét is okozhat problémákat!

Nehéz eldönteni, hogy érdemes-e belevágni egy munkahelyi kapcsolatba, hiszen vannak előnyei és hátrányai is! Talán így Valentin napon a kapcsolat felé hajlunk, de ezt mindenki döntse el maga!

További cikkek

Munkahelyi konfliktusMunkahelyi konfliktus

Nem a legjobb dolog a világon a konfrontálódás, de vannak helyzetek, amikor indokolttá válik, legfőképpen a munkahelyen. Mindannyian mások vagyunk, eltérő személyiséggel, és adódhatnak olyan szituációk, amikor nem értünk egyet