Miért is olyan nehéz szakmát választani

Mindannyiunk életében eljön az időszak, amikor úgy érezzük, hogy változtatásra van szükségünk. Ilyenkor sok mindent mérlegelünk, többek között azt is, hogy a megszokottat feladjuk egy új szakma miatt. Azonban miért olyan nehéz választani a meghirdetett munkák közül?

  • Legfőképpen azért, mert lehet, hogy mi sem vagyunk biztosak abban, hogy új területen megállnánk a helyünket. Ilyenkor csak agyalunk, képesek lennénk-e egy új területen helytállni. Tisztázzuk le magunkban, hogy mit szeretnénk, és vágjunk bele!
  • Gondot okozhat a meghirdetett állások mennyisége is. Túl sok hirdetés közül választhatunk, és hirtelen nem tudjuk eldönteni, melyik lenne számunkra a legideálisabb.
  • Mérlegelünk, és rangsorolunk, hogy melyik lenne számunkra a legjobb. Miket nézünk ilyenkor?
  • Mennyit keresnénk az állással, hol helyezkedik el a vállalat, van-e egyáltalán előrelépési lehetőség, egyedül, vagy csapatban kell együtt dolgozni?
  • Monoton, vagy kreatív munkát kell-e végeznünk? Ezek a szempontok is fontosak, hiszen mi fogunk dolgozni a szakmában, és nem mindegy, hogy hosszabbtávon milyen típusú munkát fogunk végezni.
  • Különböző benyomások is érhetnek bennünket, ha családtagjainkkal, barátainkkal, és ismerőseinkkel is megosztjuk azt, hogy munkát keresünk. Támogathatnak, vagy akár lebeszélhetnek bennünket egy-egy ajánlatról! A fontos az, hogy tudatosítsuk magunkban, a végső döntés mindig a miénk! Ne hagyjuk, hogy mások véleménye teljes mértékben befolyással legyen ránk!

További cikkek