Mérgező a munkakörnyezet? Lépjünk ki a cégtől, ameddig nem késő

Nagyon nehéz megtalálni az ideális munkahelyet, ami minden szempontból megfelel az elvárásainknak. Amikor munkát keresünk, először is azt szeretnénk, hogy munkánkért megfelelő bérezést kapjunk. Továbbá fontos lehet számunkra az is, hogy harmonikus munkakörnyezetben dolgozzunk. Nyugodtan dolgozni csak úgy lehet, ha a munkahelyi légkör kiegyensúlyozott, és a kollégákkal is kijövünk. Egy ideje már demotiváltnak érezzük magunkat? Úgy érezzük, hogy számunkra mérgezővé vált a légkör? Ha azt érezzük, hogy egy ideje nem szívesen járunk be a munkahelyre, akkor gondolkozzunk el a váltáson. Na de honnan ismerhető fel a mérgező munkakörnyezet?

  • A kollégáink állandóan panaszkodnak. Fáradtak, és mindennek a tetejében még itt kell lenniük napi 8 órában.
  • A fizetés mindig beszédtémává válik. Állandóan arról megy a beszéd, hogy ki mennyit keres, jobb lenne többet hazavinni. Amúgy is… Piroska több pénzt visz haza, feleannyi munkáért, mert ismeri a főnököt.
  • „Béren kívüli juttatást sem kapunk, akkor meg miért várják el tőlünk, hogy precízen végezzük munkánkat?”
  • „Lehetnek akármennyien az üzletben, vagy a szállodában, a fizetésemet így is, úgy is megkapom. Minek törjem magam, ha nem muszáj?” Bizonyára ezeket a mondatokat is gyakran hallhattuk már egyik-másik munkatársunktól.
  • Azon kapjuk munkatársainkat, hogy kibeszélik a többieket. Aki már egy kis sikert is elért a vállalatnál, az biztosan nem tisztességes munkával érte el. Ilyen, és hasonló gondolatok is megfogalmazódhatnak a dolgozókban.
  • Állandó a konfliktus, és a rosszkedv. Ha rögtön történik valami, akkor ahelyett, hogy megoldásra kerülne a sor, egy hétig arról kell beszélni, ki volt a felelős.

Az alábbiak mind egy mérgező munkakörnyezetre utalnak. A dolgozókra általában a demotiváltság, és a kiégés jellemző. Amennyiben ezt tapasztaljuk, akkor jobb, ha minél előbb továbbállunk, mert lelkileg megviselhet bennünket, ha napi 8 órában ilyen munkakörnyezetben kell dolgoznunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük