Az alábbiakra figyeljünk oda, amikor elolvasunk egy álláshirdetést!

Amikor új munka után kutatunk, számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Mindenképpen csak akkor adjuk be jelentkezésünket egy céghez, ha tisztán látjuk, mihez is szeretnénk kezdeni magunkkal. Milyen szempontok fontosak álláskeresés során?

  • Fizikai vagy szellemi munkát szeretnénk végezni? Gondoljuk át jól ezt a döntést, nehogy később megbánjuk! Mindkét munkavégzésnek vannak előnyei és hátrányai! Természetesen ez nagyban függ attól is, hogy milyen iskolai végzettséggel rendelkezünk!
  • A munkaórák száma is fontos, így egyáltalán nem mindegy, hogy 8, 10, 12 órában dolgozunk-e.
  • Hajlandóak vagyunk egy kicsit többet utazni, vagy inkább helyben szeretnénk elhelyezkedni? Mérlegelni kell, hogy meghozzuk-e ezt az áldozatot. Kb.1 órás mindennapos utazás még beleférhet! Sőt, akár még jó hatással is lehet ránk!
  • Csapatban, vagy inkább egyedül dolgoznánk szívesebben? Ehhez ismernünk kell magunkat, hogy miként tudjuk a legtöbbet kihozni magunkból! Amennyiben csapatban dolgozunk, akkor muszáj alkalmazkodnunk a többiekhez!
  • Kis-közép-vagy multinacionális cégeknél dolgoznánk szívesebben? A multiknál lehetőség adódhat fentebb kerülni a szamárlétrán, míg a kis-és középvállalkozásoknál nem biztos, hogy adódhat erre lehetőség. Ebben a kérdéskörben azt kell eldönteni, mennyire vagyunk ambiciózusok?

Döntsünk minélhamarabb ezekről a kérdésekről, s ha tudjuk már hogy milyen munkakörben akarunk elhelyezkedni, adjuk be jelentkezésünket a vállalatokhoz!

További cikkek