Kreativitás

A kreativitást igénylő munkákhoz nagy türelem kell. Természetesen nem születhet mindenki zenésznek, írónak, vagy művésznek. Új dolgokat kitalálni napról napra nem egyszerű feladat, ráadásul megterhelő is lehet. A kreativitást nem lehet erőltetni, mert annál rosszabb. A lényeg, hogy nyugodtak maradjunk, ne stresszeljünk, mert így több minden eszünkbe juthat. Na de mit is tekintünk tulajdonképpen kreativitásnak?

Kreatív lehet egy teljesen új dolog, de már meglévő dolgot is továbbfejleszthetünk, egyfajta mixként értelmezve, ami lehet sikeres. Kreativitásunkat nagyban befolyásolhatja a környezetünk. Nem is gondolnánk, de a legváratlanabb helyzetekben, és időben juthat eszünkbe bármi, ami szükséges lehet egy kampányhoz.

Sokan nem merik elmondani ötletüket, véleményüket, ha valamilyen új dolgot kell kitalálni. Miért lehet ez? Mert félnek. Félnek attól, hogy amit mondanak, egy orbitális nagy butaság. Merjük felvállalni ötleteinket, soha nem tudhatjuk, mi sülhet ki belőle. Aki mer, az nyer, tartja a mondás. Nagyon jó dolognak tartom a brain stormingot vagy más néven agyvihart, magyarul lefordítva ötletbörze. Ennek az a lényege, hogy összeül a csapat, felvetik a témát, amihez ki kell találni egy jó ötletsémát. Ilyenkor mondhatunk bármit, nincs olyan, hogy jót vagy rosszat mondunk.

Semmiképp se görcsöljünk rá a dolgokra, ha semmi új nem jut eszünkbe. Csináljuk a munkánkat, majd kiforrja magát a helyzet. Ha stresszesek vagyunk, rögtön a vezetőnk juthat eszünkbe a számaival, és az eredményeivel, ha nem teszünk le valamit az asztalra, jaj, nekünk. Rögtön verjük is ki a fejünkből ezt a gondolatfoszlányt. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne legyünk stresszesek?

  • Sétáljunk egy nagyot, nem is gondolnánk milyen sokat jelent ez számunkra, legfőképpen az agyunknak,
  • Amennyiben szükségét érezzük, menjünk el sportolni, úszni, vagy akár kondizni.

Mindenkinek másképp jön meg az ihlet, ehhez ismernünk kell magunkat bizonyos szinten.  Nekem például az éjszaka közepén szokott beindulni az agyam, ha előtte való nap semmi ötletem sincs, hogy miről írjak… Szerencsére azért nincsenek álmatlan éjszakáim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük