Az otthoni munkavégzés és a negatívumok

A rendkívüli helyzetre tekintetre sok cég az otthoni munkavégzést támogatja és kéri kollégáitól, hogy ezzel is könnyebbé és biztonságosabbá tegyék életünket és a hétköznapjainkat. A home officeban végzett munkának megvannak a maga előnyei és hátrányai, most utóbit fogjuk elemezni, és megnézzük, milyen negatívumokkal jár, ha valaki ideiglenesen áthelyezi munkahelyét a nappiába.

  • Könnyedségnek gondolhatjuk, ha reggelente nem kell korán kelnünk, hogy időben elkészüljünk és beérjünk az irodába. Azonban ilyen rendkívüli helyzetben jövünk rá, hogy ha ez a fajta kötelezettségünk elveszik, képesek vagyunk ellustulni, és a megszokottnál később felkelni. Megváltozik a szokásunk és ezzel együtt a munkamenetünk is.
  • Figyelmünk szertefoszlik, mint hajnali ködben autónk fényszórója. Egyszerre vigyázunk gyermekünkre, takarítunk, főzünk és eközben a céges utalást intézzük. Nehezebb a külső ingereket kizárni, és a valódi munkára koncentrálni, azonban nem lehetetlen.
  • Az informatika fejletségének köszönhetően a távoli munkavégzés egy laptoppal és egy telefonnal igazán könnyen végezhető. Hasonló módon a közös meetingek vagy megbeszélések, ami ilyen helyzetben kiemelt fontossággal bír, hiszen ez az egyetlen személyes kapcsolat és kommunikáció a cégen belüli kollégákkal. Azonban érdemes itt arra figyelni, hogy a megfelelő távközlési programot használjuk, ami maradéktalanul igazodik a cég elvárásaihoz.
  • Az otthoni karanténban töltött időnk alatt képesek vagyunk ellustulni és csak a benti tevékenységeinkre fokuszálni, pedig ebben a helyzetben is fontos figyelnünk a megfelelő testmozgásra. Ahogyan azt tudjuk, a sport nem csak a testet, de a lelkünket is fitten tartja, ezért kiemelt fontossággal bír az otthoni testmozgás. Ez lehet a nappaliban végzett torna vagy egy kinti kocogás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük