Kiknek a véleményére adjunk, amikor új munkát keresünk?

Bárki életében megfogalmazódhat a változás, hogy új munkakörben szeretné elképzelni a jövőjét. Ez teljesen érthető, főleg ha 4-5 évet dolgoztunk egy vállalatnál. Egyébként az a legegészségesebb, ha 3 évente váltunk munkahelyet. Így elkerülhetjük annak a veszélyét, hogy kiégünk. A kiégésnek különböző tünetei ismertek, mint a fáradtság, levertség, rossz közérzet, étvágytalanság. Ritka eseteken pedig testi tüneteket is produkálhat.

Megfogalmazódott bennünk a változás iránti vágy. Sokan szeretjük kikérni mások véleményét, mielőtt döntünk. Miért van ez? Mert szeretnénk megerősítést kapni annak érdekében, hogy elképzelésink megfelelőek! Egyfajta önmegnyugtatásra vágyhatunk ilyenkor. Kiknek mondhatjuk el jövőbeni terveinket?

Sokszor a család mondja el legőszintébben véleményét. Számos olyan eset fordult már elő, hogy valaki azért helyezkedett el egy szakmában, mert a szülők a saját képükre szerették volna formálni a gyermeküket. Egy ideig ez működik, de előbb utóbb ez megbosszulja magát, és később lesz ebből nagy vita. Tudatosítsuk magunkban, hogy ne mások kedvéért dolgozzunk egy cégnél, hanem sajátmagunkért. Mindezt mondjuk el a családnak is. Ha idáig nem a saját életünket éltük, akkor itt az ideje. Azzal hozakodhatnak elő, hogy csak jót akarnak nekünk. Ebben az esetben mondjuk el nekik, hogy azzal tehetnek jót nekünk, ha végre elfogadják döntésünket.

Elmondhatjuk terveinket a hozzánk legközelebb eső személynek. Ilyen személy lehet egy legjobb barát, vagy barátnő. Egy fontos döntés meghozatala előtt jó érzéssel tölthet el bennünket, ha támogatókra találunk.

Végső soron, pedig akire a leginkább számíthatunk, az önmagunk. Ha valóban hiszünk abban, hogy képesek vagyunk egy új területen is helytállni, akkor nincs előttünk akadály! Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy jövőbeni terveink megvalósuljanak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük