Jelentkezzek ahhoz a céghez? Vagy ne?

Bizonyára jó lenne egy nívós céghez bekerülni, na de milyen is lehet az a bizonyos vállalat? Alapvetően kíváncsi természetűek vagyunk, érthető hát hogy szeretnénk némi információhoz jutni arról a cégről, ahová éppen szeretnénk jelentkezni. Azt sem szeretnénk, hogy eljövünk a mostani helyünkről, és olyan céghez kerüljünk be, amely egyáltalán nem felel meg az elvárásainknak. Íme, néhány tipp, miként szerezhetünk információkat a kiszemelt vállalatról!

  • A legegyszerűbb információgyűjtési mód, ha segítségül hívjuk a Google-t. Hidd el valóban a barátunk. Azonban jó, ha tudjuk, hogy a neten a vállalatok a lehető legelőnyösebb módon jelennek meg, beleértve itt a cég honlapját. Csili vili megjelenés, képek, színek, mi kell még? Máris meggyőzött minket az oldal, hogy ez egy jó vállalat? Ha teljes képet szeretnénk kapni, akkor érdemes az internet mélyére „szörfözni”, fórumokat, véleményeket olvasni az adott vállalatról.
  • Hol olvashatunk a legegyszerűbben véleményeket egy cégről? A közösségi oldalak, mint a Facebook és a Twitter ezekre is egyaránt alkalmas.
  • Kérdezzünk meg barátokat, ismerősöket, volt csoporttársakat, akik ott dolgoznak az adott vállalatnál. Az ő véleményükre bizton számíthatunk!
  • Amennyiben nincs ismeretségünk, akkor érdemes írni egy ott dolgozónak, és érdeklődni a vállalat iránt. Természetesen csak általánosságokat kérdezzünk, hogy milyen a munkahelyi légkör, a vállalati kultúra. Vegyük figyelembe, hogy lehet nem fognak egy vad idegennek válaszolni, de próba szerencse. Sőt, akár ezt marketing fogásnak is felfoghatjuk, így már biztos, hogy szóbeszéd tárgyává tesszük magunkat, ami csak jó ebben az esetben, hiszen így akár kapcsolati tőkére is szert tehetünk.
  • Korábbi munkavállalóktól is érdeklődhetünk, hogy milyen az adott cég! Ők azok, akik a jót és a rosszat is elmondhatják nekünk, hiszen nincs veszítenivalójuk, és így reális képet kaphatunk a vállalat helyzetéről!
  • Próbáljunk meg követni az aktuális híreket, amelyek hatással vannak a vállalatra, legyen szó politikáról, szabályozásokról, amely kihat a működésre, tulajdonosváltás történt-e, vagy összeolvadás más céggel.

További cikkek