Ezért jó, ha van jogsink és autónk

Egy jogosítvány és egy személyautó megkönnyítheti életünket. Mindenekelőtt gondoljunk a magánéletünkre, mennyivel egyszerűbb úgy bevásárolnunk, és elmennünk a gyerekekért bölcsibe, vagy oviba, ha van alattunk autó. Ráadásul nem vagyunk buszhoz vagy vonathoz kötve, és sokkal kényelmesebben eljuthatunk bárhová. Nemcsak a magánéletben élvezzük ennek előnyét, hanem munkánk során is. A legtöbb vállalatnál elvárásként szerepel, hogy rendelkezzünk jogosítvánnyal. A legtöbb munkakört nem is lehet jogosítvány nélkül betölteni. Egyébként is a jogsi ún. presztízskérdésnek is tekinthető.

Melyek azok a munkakörök, amelyekhez szükséges jogosítvány?

  • Lehet meglepő, de már egyre több marketinges pozícióhoz szükséges vezetői engedély. S miért? Mert sokesetben ügyfelekkel kell tárgyalni, és találkozni is kell velük. Természetesen a helyszín nem lehet mindig a vállalat, találkozni a városban is lehet. Ahhoz, hogy odaérjünk időben, a legegyszerűbben autóval tudunk eljutni a helyszínre. A tömegközlekedés egyébként sem mindig megbízható, s ráadásul nem is pontos. Az üzleti életben a legfontosabb a bizalom, és a pontosság. Ha nem érünk oda időben a megbeszélt találkozóra, megbízhatatlannak, és pontatlannak írhatjuk le magunkat az ügyfél szemében. Mindez nem vetít ránk jó fényt első benyomás szempontjából!
  • Nemcsak marketinges, hanem adminisztratív munkaköröknél is szükség lehet a jogsira. Sokszor az alapfeladatokon túl, mást is el kell végezni a vezetőség számára, például fel kell adni leveleket a postán. Autóval gyorsan meg lehet járni. Sokszor kikötésként szerepelhet, hogy ne időzzünk sokat, igyekezzünk vissza a céghez!
  • Ugyancsak szükség van a jogsira, ha ingatlanügynökségnél szeretnénk elhelyezkedni, mert a munkaidőnket legtöbbször nem a cégnél töltjük!

Amennyiben még nincs jogsink, csináljunk meg, mert rengeteg előnyre tehetünk szert, ha tudunk vezetni!

További cikkek