Ezt tegyük, ha nem érezzük jól magunkat jelenlegi pozíciónkban!

Bármikor bekövetkezhet az időszak, amikor úgy érezzük, hogy már nem érezzük magunkénak a munkát. Akármit csinálunk, egyfolytában az órára pillantunk, és belül tudjuk, hogy a munka már nem tud számunkra újat mutatni. Mit tegyünk ilyen helyzetben, ha multinacionális vállalatnál dolgozunk?

  • Beszéljünk őszintén főnökünkkel. Mondjuk el neki, hogy a jelenlegi helyzet számunkra már nem kielégítő, és ha van rá megoldás, akkor helyezzenek át bennünket.
  • Természetesen nem elegendő ezt elmondani a főnöknek, meg is kell indokolnunk álláspontunkat. A főnök azt mondhatja, hogy ennyi erővel akár bárki kérhetné áthelyezését. Mondjuk el, hogy melyek az elképzeléseink, és indokoljuk meg, miért lenne jó a cégnek az, ha áthelyeznének bennünket.
  • Fontos, hogy a főnökben is tudatosítsuk: az a legjobb a vállalat számára, ha a munkavállalói és munkáltatói igények találkoznak, csak ekkor lehet sikereket elérni.
  • Munkatársainknak csak akkor mondjuk el döntésünket, ha a vezetőség áthelyezett bennünket.

Mi a helyzet akkor, ha ez nem lehetséges?

  • Mérlegeljük, hogy mit veszíthetünk, ha ott hagyjuk a céget. Hiába jó a csapat, ha egyszerűen nem élvezzük a munkánkat. Ha nincs más megoldás, akkor érdemes másik állás után nézni! A munkakeresés nem egyszerű folyamat, de megéri belefektetni az időt, hogy azt csináljuk, amit szeretnénk!

További cikkek