Ezeknek köszöntő, hogy rosszul érezzük magunkat a munkahelyen!

Korábban már szó esett arról, hogy a lényeg az: érezzük jól magunkat akkor is, amikor dolgozunk. Azonban nem mindenki mondhatja el magáról, hogy jó munkakörnyezetben dolgozik. Ha a probléma hosszabb ideje fennáll, akkor lehet, hogy el kellene gondolkodni a váltáson. Hiszen hosszútávon nem tesz jót, ha olyan helyen dolgozunk, ahová nem szeretünk bejárni. Miért fordulhat elő az, hogy utálat alakul ki munkahelyünkkel kapcsolatban?

  • A vezetőség emberszámba sem vesz bennünket. Elvárják tőlünk, hogy robotok módjára dolgozzunk, és csak a munka legyen a fontos.
  • A munkatársakkal való kapcsolatunk sem jó, hiszen többnyire mindenki utál mindenkit. Egy mérgező szervezeti kultúrában dolgozni sem lehet normálisan, ha mindig csak az összetűzések vannak porondon. Veszélyesebb lehet ez akkor, ha csapatmunkában kell együtt dolgozni.
  • Nem elég, hogy a vezetőség, és a munkatársak is elviselhetetlenek, de mindennek a tetejében még a fizetésünk is meglehetősen alacsony.
  • Nem látunk előléptetési lehetőséget, és munkánknak sem látjuk értelmét. Nincs is annál rosszabb, amikor magunk sem tudjuk meghatározni, mi értelme van a munkánknak.
  • A fizetésen felül nem kapunk extra juttatásokat.
  • Olyan kollégákkal kell együtt dolgoznunk, akik szakmailag nincsenek egyszinten velünk. Hányszor találkozhatunk ilyen esettel is.

Megannyi okot fel lehet még sorolni, amelyek miatt rosszul érezhetjük magunkat a munkahelyen. Ha a fent említett tényezők igazak ránk, akkor ne gondolkozzunk! Minél előbb váltsunk munkahelyet!

További cikkek