Ilyenkor gondolkozzunk el azon, hogy munkahelyet váltsunk!

Nem lehetnek egyformák a napok a munkahelyen. Vannak jobb időszakok, viszont vannak olyanok is, amelyek stresszesebbek. Egy huzamosabb ideje már nem érezzük magunkénak a munkát? Akkor is levertnek érezzük magunkat, amikor nincs is rá okunk? Nézzük meg, mikor érdemes elgondolkodni a munkahelyváltáson:

  • Egyáltalán nincs kedvünk bemenni munkahelyünkre. A gyomrunk görcsbe rándul, ha a munkára gondolunk. Munkatársainkkal jól kijövünk, igazából nincs okunk a panaszra, de mégis úgy érezzük, hogy egy porcikánk sem akar elindulni munkába!
  • A munkahelyen folyamatosan az időt bámuljuk, és azt várjuk, hogy mikor mehetünk haza! Amennyiben ezt tapasztaljuk magunkon, tényleg gondolkodjunk el azon, hogy váltsunk!
  • A munkafeladataink nem mutatnak semmi újat! Úgy érezzük, belefásultunk a munkába, hosszú évek óta ugyanazokat a munkafázisokat kell megcsinálnunk. A feladatokban nincs kihívás. A munka arra is jó, hogy fejlődjünk. Ha azt érezzük, hogy megálltunk a fejlődésben, és elértük a munkánk csúcsát, akkor nézelődjünk másik munka után!
  • Jó a viszony a többiekkel, és gyakran eljártunk velük munka után? Észrevehetjük magunkon, hogy egyre inkább kimaradhatunk a közös programokból, munka után egyből hazaindulunk, nincs kedvünk semmihez! Ha így áll a dolog, akkor tényleg a végét járhatjuk a cégnél!

Az a legfontosabb, hogy időben vegyük észre, ha valami nem stimmel! Ne várjuk meg, hogy egészségünk lássa kárát ennek! Váltsunk minél előbb, ha úgy érezzük erre van szükségünk!

További cikkek