Ilyenkor gondolkozzunk el azon, hogy munkahelyet váltsunk!

Nem lehetnek egyformák a napok a munkahelyen. Vannak jobb időszakok, viszont vannak olyanok is, amelyek stresszesebbek. Egy huzamosabb ideje már nem érezzük magunkénak a munkát? Akkor is levertnek érezzük magunkat, amikor nincs is rá okunk? Nézzük meg, mikor érdemes elgondolkodni a munkahelyváltáson:

  • Egyáltalán nincs kedvünk bemenni munkahelyünkre. A gyomrunk görcsbe rándul, ha a munkára gondolunk. Munkatársainkkal jól kijövünk, igazából nincs okunk a panaszra, de mégis úgy érezzük, hogy egy porcikánk sem akar elindulni munkába!
  • A munkahelyen folyamatosan az időt bámuljuk, és azt várjuk, hogy mikor mehetünk haza! Amennyiben ezt tapasztaljuk magunkon, tényleg gondolkodjunk el azon, hogy váltsunk!
  • A munkafeladataink nem mutatnak semmi újat! Úgy érezzük, belefásultunk a munkába, hosszú évek óta ugyanazokat a munkafázisokat kell megcsinálnunk. A feladatokban nincs kihívás. A munka arra is jó, hogy fejlődjünk. Ha azt érezzük, hogy megálltunk a fejlődésben, és elértük a munkánk csúcsát, akkor nézelődjünk másik munka után!
  • Jó a viszony a többiekkel, és gyakran eljártunk velük munka után? Észrevehetjük magunkon, hogy egyre inkább kimaradhatunk a közös programokból, munka után egyből hazaindulunk, nincs kedvünk semmihez! Ha így áll a dolog, akkor tényleg a végét járhatjuk a cégnél!

Az a legfontosabb, hogy időben vegyük észre, ha valami nem stimmel! Ne várjuk meg, hogy egészségünk lássa kárát ennek! Váltsunk minél előbb, ha úgy érezzük erre van szükségünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük