Ezekre a tulajdonságokra is szükség van, ha hosszútávon szeretnénk a pozíciónkban maradni!

Amikor állást keresünk, rendre olvashatjuk az elvárásokat, amelyeket megkövetelnek tőlünk a vállalatok. Az elvárások között szerepelhet a tapasztalat, a megfelelő kommunikációs készség, a problémamegoldó képesség, csapatmunka stb. Azonban vannak olyan tulajdonságaink is, amelyekkel rendelkeznünk kell, és amelyeket nem mindig írnak bele a hirdetésekbe a vállalatok. Melyek ezek?

  • Határozottság: A határozott fellépést díjazzák a munkaadók, és ezt legelőször az állásinterjún bizonyíthatjuk be, hogy mennyire vagyunk rátermettek. Az állásinterjún higgadtan, és határozottan feleljünk a feltett kérdésekre.
  • Bizalom: Fontos az alapvető bizalom is, hiszen a vállalatok csak megbízható munkaerővel hajlandók dolgozni.
  • Terhelhetőség: Ennek a tulajdonságnak is birtokában kell lennünk, ha hosszútávú célkitűzéseink vannak a vállalattal kapcsolatban. Előfordulhatnak olyan időszakok, amikor nagy a hajtás a cégnél, és a terhelhetőségünkre szükség lesz.
  • Együttműködés: Együttműködési hajlandóságot kell mutatnunk a vállalat felé bizonyos esetekben. Ezt a cégek el is várják tőlünk.
  • Pontos, precíz munkavégzés: Nem mindig kerül bele az álláshirdetésekbe, de a cégek többsége elvárja tőlünk, hogy precízen végezzük el a munkánkat, mert ezért fizetnek bennünket.

Jó, ha tudjuk, hogy sokszor ezeknek a tulajdonságoknak is eleget kell tennünk azért, hogy el tudjuk helyezkedni a munkaerőpiacon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük