Fontos a motiváció, amikor dolgozunk!

A motiváció nagyon fontos, amikor dolgozunk. Ahány ember, annyiféle motiválóerő létezik. Mit is jelent a motiváció? Olyan belső állapot, amely arra ösztönöz minket, hogy elvégezzünk egy tevékenységet. Nézzük meg közelebbről, mi motiválhat bennünket arra, hogy hatékonyabban végezzük el kijelölt feladatainkat a munkahelyen:

  • Magasabb bérezés: Sokaknak rögtön a bérezés juthat eszükbe, ha motivációról beszélünk. Sokszor hatékonynak bizonyulhat motiváció terén a magasabb fizetés, de nemcsak ez lehet az ösztönző tényező.
  • Van értelme a munkának, amit végzünk: Lényeges szempont, hogy lássuk meg munkánk értelmét. Szerencsésebb helyzetben vagyunk, ha valóban olyan munkát végzünk, amely hasznos a társadalom számára.
  • Elismerik a munkánkat: Erről kevesebb szó esik, de nagyon fontos, hogy érezzük, munkánkat elismeri a vezetőség. Sokszor elegendő lehet egy dicséret, vagy jó szó, és máris eltökéltebben végezzük munkánkat.
  • A csapat: Mázlistának mondhatjuk magunkat, ha olyan csapattal dolgozhatunk együtt, akikkel jól kijövünk. Ennek köszönhetően a csapat is szolgálhat motivációs tényezőként számunkra.
  • A vezető személye: Ha a vezető olyan ember, akire felnézünk, és büszkék vagyunk, motiválhat bennünket a munkavégzésben!
  • Abban a szakmában dolgozunk, amelyikben kiteljesedhetünk: A szakma/munka iránti elkötelezett szeretet is motiválótényező lehet.

Vannak jók, és kevésbé jó napjaink a munkahelyen, de figyeljünk oda, hogy ne veszítsük el motivációnkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük