A külföldi munkavállalásról röviden!

A külföldi munkavállalás iránt sokan érdeklődnek, s az érdeklődők száma évről-évre nő. Ennek számos oka lehet, minden embernek más története van. Vannak, akik a jobb megélhetés reményében hagyják el országunkat, mert egyszerűen nem tudnak az itthoni fizetésből megélni, míg mások nyelvtudásukat szeretnék fejleszteni egy idegen közegben. Akármi is legyen az indok, ezek az emberek döntöttek a külföldi munka mellett. Azonban előtte mindenképpen érdemes számot venni különböző dolgokról!

  • Érdemes letisztázni magadban, hogy melyik országban szeretnéd folytatni az életed! Természetesen ezt nagyban befolyásolja az is, hogy milyen nyelven beszélsz. Ha beszélsz angolul, nem árt tudnod a következőről! Felhívjuk a figyelmet, hogy 2020 elején Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból, tehát megvalósult a Brexit. Ennek fényében tervezz a külföldi munkavállalással, ha huzamosabb ideig szeretnél kint élni. Nem árt tudni azt sem, hogy idén még semmilyen változás nem lép érvénybe „angol földön”. A britek most egy átmeneti időszakban vannak, amely 2020. december 31-ig biztosan kitart. Ennek fényében idén még nem vezetnek be korlátozásokat az angolok munkavállalással, és beutazással kapcsolatban. Mit hoz a jövő? Azt pontosan mi sem tudjuk, de elképzelhető, hogy a jövőben sokkal nehezebb lesz munkát vállalni a briteknél!
  • Kijelenthető, hogy sokkal kedvezőbb helyzetben vannak azok, akik németül beszélnek, mert jelen esetben számukra több célország is szoba jöhet! Amennyiben jól beszélsz németül, akkor célországnak választhatod Németországot, Ausztriát, vagy akár Svájcot is! Sokan dolgoznak Ausztriában is, mivel ez az ország van a legközelebb hazánkhoz!
  • Számolnod kell azzal is, hogy kapcsolataid átértékelődnek majd! Természetesen a család mindig ott lesz, de lesznek olyan barátok, akik lemorzsolódnak majd!

További cikkek